Publicitat
Publicitat

Pujadas amenaça amb accions legals contra els impulsors de Raiffeisen.ad

Els impulsors de la cooperativa asseguren que molts empleats i clients de BPA estan patint "greus situacions de salut"

El representant legal dels treballadors de Banca Privada d'Andorra, Manuel Pujadas, considera que els impulsors de la cooperativa Raiffeisen.ad estan portant a terme una campanya de "mentides interessades per contaminar encara més l'ambient de BPA" i ha alertat que podrien iniciar accions legals contra ells. Pujadas, que ha volgut deixar clar que tot i ser l'advocat dels empleats parlava a títol personal, ha fet aquestes declaracions arran de les manifestacions fetes aquest dijous per Eusebi Nomen, un dels impulsors de la iniciativa, en què assegurava que a causa de la situació d'incertesa "molts empleats i clients de BPA necessiten ajuda mèdica" i que "les nostres autoritats estan torturant psicològicament a clients i empleats".

Pujadas, en declaracions a l'ARA, ha reconegut que hi ha casos puntuals de treballadors angoixats però que "en cap cas es tracta d'una epidèmia". En aquest sentit, ha qualificat les declaracions de Nomen d'"intolerables" i l'ha acusat d'escampar "mentides interessades" per perjudicar encara més l'ambient entre els treballadors. Pel que fa a la iniciativa de Raiffeisen.ad, l'advocat dubta de la seva viabilitat i considera que "ells sabran els interessos als quals estan servint".

Nomen assegura que la cooperativa va pel bon camí

Eusebi Nomen, en una compareixença aquest dijous al migdia a les portes del Consell General, ha explicat que s'han reunit amb els representants del PS i amb el grup parlamentari liberal per transmetre "les greus situacions de salut que estan patint tant els treballadors com els clients de BPA a causa de la llarga tensió que estan vivint". En aquest sentit, fent referència a la "duresa i incertesa amb què s'està actuant", Nomen ha assegurat que "moltes persones estan necessitant ajuda mèdica per tirar endavant". De la seva banda, un altre dels impulsors, Xavier Feliubadaló, ha afegit que els treballadors "porten set mesos d'angoixa i que les sortides cap a urgències i els antidepressius són constants".

D'altra banda, tot i lamentar que encara no han obtingut resposta per part de l'AREB, Nomen ha detallat que la Raiffensen segueix per bon camí, ja que "molts treballadors volen assegurar-se que no perdran els seus diners i, per tant, volen venir cap a la cooperativa". D'aquesta manera, tot i no precisar la xifra de capital amb què es compta actualment, Nomen ha destacat que "estem realitzant negociacions per operacions que superarien els 100 milions d'euros".

En relació amb l'actuació del Govern, Nomen ha comentat que "dóna la impressió que les nostres autoritats s'han posat per un camí del qual no saben sortir-ne" i ha recordat que "ara arriba el període de campanya electoral i ja sabem que es prioritzarà aquest fet en detriment de la resta de temes que preocupen els ciutadans d'Andorra". Així, Nomen ha assegurat que "l'actuació de les autoritats andorranes només fa que agreujar l'estat d'angoixa dels afectats pel cas BPA".

Etiquetes