Societat 19/03/2019

La riquesa de la biodiversitat del país, en un documental

Un dels autors, Jordi Tena, diu que la voluntat és que els infants "gaudeixin i respectin" la fauna

M. F.
2 min
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat en funcions, Sílvia Calvó, conversa amb Jordi Tena i Xavier Balmés, responsables de fer el documental i el director dels banders, Miquel Rossell. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaLa ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat en funcions, Sílvia Calvó, ha signat aquest dimarts al matí un conveni amb el veterinari Jordi Tena i el docent Xavier Balmés, per a l’elaboració d’un documental que permeti descobrir, especialment als estudiants, la riquesa de la biodiversitat del país. A través d’aquest acord, Tena i Balmés comptaran amb el suport “tècnic i logístic” dels banders per poder captar les imatges que conformaran aquest document.

Tal com ha explicat Calvó, Tena i Balmés fa temps que van a les escoles per explicar als infants “el valor de la biodiversitat” i ara volen fer “un pas més” enregistrant aquest documental. “De vegades és difícil que els nens se n’adonin del valor” de la biodiversitat del país, ha manifestat la ministra en funcions, afegint que poder-ho veure fa que copsin aquesta importància. Tena explica que fa tres anys que van a les escoles i que a través d’imatges expliquen “la diversitat faunística”. En comprovar que no només els infants sinó que també els mestres quedaven “meravellats” amb el que se’ls explica, els va sorgir la idea de fer un documental que recollirà des del “ocellets més simples que es poden trobar en llocs com el Parc Central” fins a d’altres “més emblemàtics com el gall de bosc”. La finalitat és que “gaudeixin i respectin” aquests animals.

Fa més d’un any que van començar a gravar i ara esperen que en un parell es pugui tenir enllestit, no només per dur-lo a les escoles sinó també fins i tot per a d’altres públics.

El cap de la unitat del Cos de Banders, Ferran Teixidó, ha destacat que el més complex de la feina d’enregistrar el documental és “no fer malbé” la fauna i no “destorbar-la”. En aquest sentit, ha remarcat que certes espècies, com el trencalòs, quan són més fàcils de veure és quan crien, però també és quan són “més sensibles” i cal anar amb cura per no destorbar-los.

stats