Publicitat
Publicitat

El robatori a la joieria Art d'Or es tanca amb cinc detencions

Els fets van passar el 8 de novembre passat i els autors van utilitzar una arma de foc per cometre el robatori

La Policia ha tancat la investigació pel robatori a la joieria Art d'Or de l'avinguda Meritxell d'Andorra la Vella que va tenir lloc el passat 8 de novembre i que ha comportat la detenció de cinc persones. Els autors del robatori van utilitzar una arma de foc.

El dia dels fets la Policia va activar el protocol d'infraccions penals greus que consisteix en el tancament i reforç dels punts fronterers, així com la diversificació i intensificació dels controls a l'interior del país. Paral·lelament també es va iniciar una investigació que va permetre detenir dues persones el dia 10 de novembre a Sant Julià de Lòria. Els agents van constatar que els dos detinguts estaven ferits, un amb un tall a la mà i un altre que s'havia torçat el turmell en fugir per les muntanyes. A més, es va trobar menjar comprat en un supermercat en dates posteriors al robatori, així com medicaments per curar les ferides.

Paral·lelament, la investigació va permetre identificar un Opel amb matrícula espanyola amb tres ocupants, dos homes i una dona, que haurien facilitat als autors materials del robatori la logística per permetre la fugida. Posteriorment, aquest vehicle es va localitzar als voltants d'un poble de Sant Julià de Lòria. En comprovar la titularitat del vehicle, es va constatar que pertanyia a una dona de nacionalitat sèrbia resident a Espanya. La investigació va permetre identificar-la com una de les tres persones que van comprar els aliments i la medicació, que posteriorment van lliurar als presumptes autors en un poble de Sant Julià de Lòria.

A partir d'aquell moment, i tenint en compte que el cas es trobava judicialitzat, es va trametre una Comissió Rogatòria Internacional sol·licitant la detenció de la titular del vehicle, cosa que van fer efectiva forces de seguretat espanyoles en una població catalana.

Al mateix temps, el passat 15 d'abril també es van detenir a Andorra dos homes de nacionalitat sèrbia residents a Espanya, implicats en el robatori. D'aquests dos, un era el marit de la dona detinguda a Espanya, i presumptament una de les tres persones (juntament amb la seva dona) que haurien facilitat els medicaments i el menjar als autors materials del robatori.

Els dos homes, en el moment de la detenció, es trobaven a Andorra per contactar amb un advocat del Principat, per poder defensar i sol·licitar la revocació des d'Andorra de l'ordre de detenció de la dona sèrbia detinguda a Espanya. Aquest dimecres es va procedir al trasllat de la dona sèrbia extradida des d'Espanya fins Andorra. La dona, després de prestar declaració davant la batlle que instrueix el cas, va ser ingressada al Centre Penitenciari de la Comella, on hi ha el seu marit des del mes d'abril d’enguany.

La Policia destaca que aquesta investigació ha culminat amb la detenció de cinc persones, en tant que presumptes autors del robatori amb violència referit anteriorment. D'aquestes, quatre resten a l'espera de judici al Centre Penitenciari. En aquest sentit, la Policia posa en relleu que, tot i no haver aconseguit recuperar el botí, s'han pogut identificar els autors i col·laboradors i resoldre un cas que va causar alarma social al país.