Societat 27/09/2019

Retiren del mercat determinats lots de lents de contacte per astigmatisme

Podrien produir vermellor, incomoditat o abrasió a la còrnia

Agència Ana
1 min
Les lents de contacte retirades.

Andorra la VellaEl ministeri de Salut ha tingut coneixement, a través de l’Agència espanyola de medicaments i productes sanitaris (AEMPS) i de l’Agence Nationale de Securité du Médicament et des produïts de santé (ANSM), de la retirada del mercat de determinats lots de lents de contacte 1-Day Acuvue Moist, fabricades per Johnson & Johnson Vision Care Inc, EUA.

Aquestes lents de contacte d’un sol ús estan indicades per la correcció òptica d’errors refractius, hipermetropia i miopia de persones amb ulls sans que tinguin astigmatisme, segons informa el Govern en un comunicat.

A causa d’una possible presència de partícules a les lents de contacte o en la solució que les conté, aquestes lents podrien produir vermellor, incomoditat o abrasió a la còrnia.

Després d’una revisió de seguretat efectuada per Johnson & Johnson, la presència d’aquestes partícules és un risc potencial baix per al pacient i no s’ha reportat cap tipus d’esdeveniment advers greu relacionat amb l’ús d’aquest producte.

Tot i això, Salut recomana als professionals sanitaris retirar de la venda aquestes lents de contacte i contactar amb l’empresa per efectuar la devolució. En el cas dels usuaris, recomana als usuaris contactar amb el metge en cas d’experimentar molèsties als ulls.

stats