Els sanitaris recomanen espaiar les trobades amb amics

Deixar passar uns dies entre reunió i reunió ajudaria a evitar un possible rebrot de Covid-19

Aquest dilluns és el gran dia. Més de dos mesos i mig després, els ciutadans podran tornar a fer vida (gairebé) normal. Obren botigues, restaurants i, en general, torna l’activitat comercial, però els retrobaments amb coneguts i amics i encara hauran de ser una mica continguts. Els petons i les abraçades hauran d’esperar a que la Covid-19 desaparegui, i els experts sanitaris consultats per l’ARA Andorra recomanen que les trobades entre amics es facin “ cada quatre o cinc dies”, amb l’objectiu d’evitar un possible rebrot de coronavirus.

Els professionals de la salut creuen que el més adient seria fer “un retrobament a la setmana” per “donar temps al virus a mostrar símptomes, en el cas que algú ens hagi infectat”. Aquests espais a l’agenda, entre cita i cita, “haurien de ser especialment distanciats si no es tracta del mateix grup d’amics, donada l’alta capacitat de contagi que té el SARS-CoV-2”.

Donar exemple

A les xarxes socials, molts andorrans han animat la població a que dugui la mascareta les pròximes setmanes malgrat que no sigui una mesura obligatòria. “Donarem exemple a tots els turistes que vingui, de que el Principat és un país modèlic en la gestió de la pandèmia”.

Només a l’interior de supermercats, botigues i farmàcies es demana l’ús de la mascareta i, en la majoria dels casos, un rentat de mans amb gel hidroalcohòlic i l’ús de guants. Si es passeja pels carrers, portar la mascareta és només una acció recomanada pel Govern.