Societat 19/07/2019

Sant Julià estrenarà el ràfting per la festa major

Vila deixa la porta oberta a establir el projecte de manera permanent amb Andorra la Vella i Escaldes-Engordany

Agència Ana
2 min
El riu Valira al seu pas per Sant Julià de Lòria. / ARXIU ANA

Sant Julià de LòriaEl comú de Sant Julià de Lòria estrenarà el ràfting al riu Valira per la festa major de la parròquia, que tindrà lloc entre els pròxims 26 i 30 de juliol. L'activitat consistirà en baixades en barca pel riu des de l'alçada del pont de Fontaneda fins a la zona de la frontera. Tothom que desitgi experimentar la sensació no es trobarà amb cap inconvenient, ja que el comú ha informat aquest divendres que es faran tres sortides diàries entre els dies que duri la celebració. Els horaris de sortida seran de les 12.30, les 15 i les 17 hores. Cal destacar que s'habilitaran cinc barques amb capacitat per a sis persones cadascuna.

A banda, el comú també ha posat en relleu les condicions d'ús per tal de poder gaudir de l'experiència. Els tiquets s'hauran de comprar a l'oficina de Naturlandia de la cota 900, situada a la plaça Laurèdia i, els preus, es podran consultar per la pàgina web del parc. L'edat mínima per poder participar és de 5 anys i tots els menors de 18 anys hauran d'anar acompanyats d'un adult. A més, és imprescindible saber nadar i seguir en tot moment les indicacions dels monitors.

Pel que fa a la vestimenta, es recomana portar roba i calçat que es pugui mullar, ja que l'organització no es fa responsable dels desperfectes en els objectes personals causats en el marc de l'activitat. Tot i això, no cal que els usuaris es preocupin per la seguretat, ja que l'organització facilitarà un casc i una armilla salvavides que seran d'ús obligatori mentre duri l'activitat.

El cònsol major de la parròquia, Josep Miquel Vila, ha manifestat, en declaracions a aquest mitjà, que l'objectiu fonamental d'aquest tipus d'activitats és "donar la cara al riu", així com "preservar els espais" que hi ha al seu costat. D'altra banda, quant a la possible implementació de l'activitat de manera permanent juntament amb les parròquies d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, Vila ha recordat que aquest és "un projecte de país" i, el fet de començar per Sant Julià, "és normal perquè som els que més aigua tenim". Vila advoca per la continuïtat del projecte i "si els cònsols que arribin comparteixen la vocació de donar la cara al riu, és possible que això continuï".

stats