Publicitat
Publicitat

La segona campanya de donacions de sang começa amb força

La directora de la Creu Roja Andorrana, Isabel Castelao, ha destacat que "tot i les altes temperatures i estar al mes de juliol, el balanç de les primeres hores de la campanya és molt positiu"

Aquest dimarts a les 11 hores s'ha donat el tret de sortida a la segona campanya de donacions de sang d'aquest any, després de la Marató de donants que es va realitzar el passat 24 d'abril. La campanya d'enguany, que ha estat organitzada per la Creu Roja i s'efectua a les instal·lacions d'Assegurprevenció, al carrer Pau Casals 10, 3a planta, d'Andorra la Vella, comptarà també amb el suport del Ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació, el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya. La col·lecta es mantindrà durant tot aquest dimarts i dimecres en horari de matí, entre les 11 i les 14 hores, i a la tarda, entre les 16.30 i les 21.30 hores. En relació amb l'afluència de donants, la directora de la Creu Roja Andorrana, Isabel Castelao, ha destacat que "tot i les altes temperatures i estar al mes de juliol, el balanç de les primeres hores de la campanya és molt positiu".

Després de l'èxit assolit el passat 24 d'abril amb la celebració de la Marató de donants, campanya que amb 456 persones va servir per batre el rècord de donacions en una sola jornada, aquest dimarts s'ha iniciat la segona campanya de donacions de sang del 2015. En aquesta ocasió, la campanya, que ha estat organitzada per la Creu Roja, s'ha ubicat a les instal·lacions d'Assegurprevenció d'Andorra la Vella.

Pel que fa a les condicions de donació, pot participar-hi tothom que sigui major d'edat i pesi més de 50 quilograms, es trobi en un bon estat de salut, no hagi donat sang en els últims dos mesos i superi el qüestionari i l'entrevista mèdica prèvia a la donació.

En relació amb l'afluència de donants, la directora de la Creu Roja Andorrana, Isabel Castelao, ha recalcat que "des de l'inici ja hem rebut molts donants i això sempre és molt bon senyal", però també ha afegit que "aquesta campanya és la primera vegada que es fa en ple estiu i tampoc tenim cap referència ni sabem com funcionarà". "Estem a l'expectativa de conèixer l'evolució un cop passin les hores", ha admès.

La directora de la Creu Roja Andorrana també ha posat de manifest que "Andorra no té banc de sang i depèn dels convenis amb França i Espanya" i que gràcies a aquests acords "el país no té mancança de sang". Tot i això, Castelao, ha destacat que "això no vol dir que no sigui molt important recaptar sang a Andorra per emplenar els bancs de sang dels països veïns". En relació amb les properes campanyes, la directora de la Creu Roja ha assegurat que "la intenció és fer-ne una tercera abans que finalitzi l'any" i ha recordat que "donar sang és una acció que no costa res i salva moltes vides"