Societat 09/11/2017

La seguretat i la intel·ligència artificial, dos grans reptes tecnològics de futur

El director general de Microsoft Catalunya, Jordi Marín, assegura que hem de ser digitals en una conferència a l'espai d'innovació de Caldea

Ana
2 min
La seguretat i la intel·ligència artificial, dos grans reptes tecnològics de futur

Escaldes-Engordany'To be digital or not to be digital?' Aquesta és la pregunta que el director general de Microsoft Catalunya, Jordi Marín, ha llançat als assistents a la conferència que ha ofert a l'espai d'innovació de Caldea aquest dijous a la tarda, que girava al voltant de la transformació digital i a la qual hi han assistit una cinquantena de persones. I tenint en compte l'impacte de les noves tecnologies avui en dia, la resposta segons Marín és clara: sí que s'ha de ser digital, la qual cosa implica que tant les empreses i organitzacions com les persones a títol individual han de fer canvis i evolucionar. "És una qüestió d'evolució", ha dit el conferenciant, perquè la tecnologia avança molt ràpidament.

En declaracions als mitjans, Jordi Marín ha destacat dos grans reptes tecnològics de futur per a la societat: la seguretat i la intel·ligència artificial. Respecte al primer, Marín ha explicat que les empreses estan invertint molt en seguretat. En el cas de Microsoft, el gran gegant tecnològic hi inverteix un bilió de dòlars a l'any, procurant anar, la majoria de les vegades, per davant dels 'hackers'. En aquest sentit, un espai segur on emmagatzemar tota mena d'informació és el núvol, ha destacat el director general de Microsoft Catalunya, ja que a més de seguretat et permet alliberar espai dels dispositius electrònics. D'aquí que gràcies a l'hiperescala, es pugui accedir a través del núvol a altres eines i serveis interactius de manera ràpida, fàcil i barata. Ara bé, malgrat guanyar en seguretat, cal vigilar amb la privacitat i "aprendre a gestionar-la", ha dit Marín.

Pel que fa a la intel·ligència artificial, Jordi Marín ha apuntat que "la qüestió és aprendre a utilitzar-la" i que sigui "profitosa pels nostres interessos", considerant que es troba en el nivell màxim tant d'abast com de desenvolupament.

Sobre la possibilitat que algun dia neixi Microsoft Andorra, Jordi Marín ha apuntat que la base de la companyia són els 'partners' i que l'objectiu és aconseguir que a Andorra n'hi hagi molts més dels que hi ha ara, si bé la majoria d'empreses tecnològiques del Principat ja ho són.

stats