El CFPA ja va alertar fa un any de la "infracció penal" de funcionaris que estaven cobrant dues vegades

Ubach nega que des de la plataforma s'hagin fet declaracions negatives o s'hagi atacat el SEP i el Sipaag

El Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d'Andorra (CFPA) va enviar una carta el 14 de desembre del 2017 a la presidenta de la comissió de la Mútua de Malaltia, Yolanda Font, alertant que hi havia funcionaris que estaven cobrant el sou "dues vegades". És a dir, havien rebut el sou mensual de la mateixa mútua i de la CASS, "i no n'han informat". El CFPA exposava a la missiva que aquests funcionaris estaven cometent "una infracció penal contra el patrimoni" i instaven a la mútua a presentar denúncia a la Justícia, així com a obrir-los expedient disciplinar.

Però la Mútua no ha fet una cosa ni una altra. En una contesta de la mateixa Yolanda Font datada el dia 8 de març, i segons acord de la comissió (on també hi prenen part funcionaris), es va decidir de fer "una anàlisi individualitzada de cadascun dels casos" per obtenir el retorn dels diners a la mútua.

Tot plegat, ha sortit a la llum un any després, arran de les picabaralles dins de la plataforma sindical, i que han comportat el seu trencament.

Arribats a aquest punt, comença la guerra de declaracions. El portaveu de la plataforma sindical, Gabriel Ubach, lamenta que ni la mútua ni Funció Pública portés aquest cas a la Batllia, "s'hauria d'haver actuat amb contundència", ha manifestat. En canvi, Joan Torra, president de l'Associació de Bombers (ABA) i representant de la plataforma a la comissió de la mútua, treu ferro a l'assumpte i assegura que són menys d'una desena els funcionaris que van estar cobrant doble. "No es poden comptar amb els dits de la mà", exposa, i la majoria serien cossos especials.

No ho veuen igual des del Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP) i el Sindicat de Personal Adscrit a l'Administració General (Sipaag). Xifren en els 300.000 euros el forat generat a la mútua per aquests cobraments dobles. Uns 300.000 euros, però, que s'han anat reduint fins als 80.000, ja que els funcionaris implicats han anat retornant els diners, expliquen en un comunicat.

En aquest punt, de nou hi torna Torra, ara per negar aquesta quantia de 300.000 euros. Sí que es va generar un forat, informa, tot i que de menys diners, i per uns fets que van passar l'abril passat. Explica que va haver-hi un "problema" entre la CASS i la mútua, que va comportar que un centenar de funcionaris de baixa cobressin el 100% del seu sou de la mútua i una part proporcional de la CASS. Resultat, van cobrar "entre un 153 i un 165% del seu sou". Però en cap cas va ser un fet "voluntari" del treballador, motiu pel qual no tenia sentit obrir-los cap expedient disciplinari.

Acusacions falses

El ball de declaracions i contradeclaracions també té la seva continuïtat en la decisió del SEP i el Sipaag d'abandonar la plataforma sindical. Si aquest dimecres SEP i Sipaag asseguraven que havien marxat per "un atac contundent i malintencionat en contra d'alguns membres dels nostres comitès", Ubach ha assegurat que és fals i convida a que si algun mitjà de comunicació té declaracions crítiques arribades des de la plataforma, les faci públiques.

El portaveu de la plataforma ha lamentat el "problema de comunicació" entre el SEP i els mitjans. Reitera que el problema és la divisió d'opinions sobre les dates en què s'han de cobrar les baixes, i que hauria de ser el 25 de cada mes, segons la plataforma. En aquest sentit, en un comunicat emès per la plataforma aquest dijous afegeixen que no entenen "el discurs contradictori" del SEP, ja que en el comunicat que van fer arribar als mitjans de manera conjunta amb el Sipaag deien que defensaven que es cobrés el 25 de cada mes però aquesta no va ser la postura que van tenir quan la decisió es va prendre. En el mateix comunicat, els membres de la plataforma destaquen que convocaran una consulta "entre tot el personal" corresponent als cossos que representen perquè decideixin quin model volen, el que ha proposat la mútua o el de cobrar tot el sou el 25 de cada mes.