Societat 01/12/2020

Ski Andorra crea el forfet Natura per practicar l'esquí de muntanya i raquetes

Costarà 150 euros i també serà vàlid per l'estiu

Ana
3 min
Roda de premsa de presentació del forfet Natura. / SKI ANDORRA

Andorra la VellaSki Andorra ha presentat el forfet Natura que permetrà als aficionats d'esquí de muntanya i de raquetes poder practicar aquests esports a les estacions d'esquí alpí d'Andorra i a Naturlandia. "És un forfet de país", ha expressat el president d'Ski Andorra, Francesc Camp, qui ha agraït que totes les estacions i Naturlandia s'hagin posat d'acord per tirar endavant aquest forfet únic dels dos esports per un preu de 150 euros. A més, el forfet permetrà l'accés a les estacions durant l'estiu. Camp ha comentat que el nou reglament del Govern que regula les altres pràctiques esportives diferents a l'esquí alpí i de fons, "ens ha facilitat crear aquest forfet". A partir d'ara, els practicants d'esquí de muntanya i de raquetes disposaran de cobertura legal, igual que els practicants dels altres esports.

Per la seva banda, el vicepresident d'Ski Andorra, Josep Marticella, ha expressat que el reglament i el nou forfet serveix per posar ordre. "S'ha d'aprendre a conviure amb els diferents esports", ha declarat Marticella qui ha comentat que també hi haurà un reglament d'ús de l'àrea esquiable i es difondran les normes tant per l'esquí de muntanya com l'esquí alpí. En aquest sentit, Marticella ha destacat que amb el reglament s'inclouran els dos esports a la seguretat a les pistes, i per tant, els practicants també tindran accés als centres mèdics i als pisters de les estacions. "Es trenca aquest buit legal", ha manifestat, afegint que s'havia de regular perquè fins ara els esquiadors de muntanya s'aprofitava sense cap cost del servei de les pistes com la neu de cultiu o el fet de tenir les pistes trepitjades.

Aquest forfet s'afegeix a l'oferta de forfets que hi havia fins avui dia, i des d'Ski Andorra s'ha indicat que tots els forfets de temporada d'esquí alpí de les estacions i d'Ski Andorra, ja inclouen la possibilitat de practicar esquí de muntanya i raquetes. Sobre el preu, Marticella ha declarat que és competitiu perquè inclou accés als dominis i també a certs ginys mecànics i telecabines. A més, serà vàlid tant a l'hivern com a l'estiu i forma part "de la dinàmica de creació de productes globals i de país" per "generar dinamisme durant tot l'any". Per tant, el forfet tindrà una durada de gairebé 10 mesos, i els 150 euros seran tant per a residents del Principat com per gent de fora amb l'objectiu d'integrar tots els amants de la muntanya. Aquest primer any, els ingressos de les estacions per aquest forfet aniran destinats a Ski Andorra, i un percentatge a Naturlandia perquè es vol veure com funciona i quins possibles punts de millora hi ha. A més, també hi haurà un forfet de dia.

Pel forfet Natura s'han creat fins a 24 circuits d'esquí de muntanya i també àrees per atendre als practicants de raquetes a les estacions. Des de l'associació d'estacions d'esquí s'ha remarcat que l'objectiu del reglament no és sancionar a ningú sinó "integrar i trobar l'equilibri entre els diferents esports que es fan a les estacions". Tot i així, amb la regulació, el Cos de Policia podrà actuar en tots aquest tipus d'esport.

De fet, com a exemple, han explicat que Pal Arinsal, des de les 7 del matí fins a les 9 que obri l'estació hi haurà un pister pels esquiadors de muntanya, de la mateixa manera que també n'hi haurà un entre les 17.30 i les 22 hores, per tal d'evitar accidents greus.

Per la seva banda, des de la Federació Andorra de Muntanyisme han manifestat que la convivència entre els diferents esports ha de ser senzilla. El seu vicepresident, Josep Lluch, ha indicat que amb el reglament i el forfet s'aconseguirà que qui vulgui fer esquí de muntanya a pistes segueixi unes normes i ho faci amb tota la seguretat i garantia, i qui ho vulgui fer per cims i per altres indrets, també seguirà tenint aquesta possibilitat de fer-ho de forma gratuïta. Finalment, sobre l'obertura de les estacions, des d'Ski Andorra han comentat que s'anirà veient dia a dia i que tan de debò puguin anunciar-ho aviat.

stats