Societat 09/07/2017

La cara més social de l'Andorra Ultra Trail Vallnord

Un total de 750 inscrits han participat en el Solidaritrail

Ana
2 min
La sortida del Solidaritrail. / J.R.(ANA)

OrdinoEl Solidaritrail ha arribat a la setena edició enguany amb més de 750 inscrits, tot i això la vessant més humana de la cursa l'han representat els membres i voluntaris de Hi Arribarem, que gràcies a aquesta prova han pogut apropar la muntanya i la natura als membres amb mobilitat reduïda de l'associació. La responsable de Hi Arribarem, Neus Banús, s'ha mostrat molt satisfeta amb la participació per segon any consecutiu de l'entitat en aquesta activitat. I és que, 25 persones de l'associació han pres part en aquesta edició, dos d'ells gràcies a les cadires adaptades de les quals disposa Hi Arribarem.

Rialles, salts i llàgrimes han estat les diferents reaccions dels corredors que en alguns casos han experimentat per primer cop, la sensació de trepitjar la muntanya en una prova com aquesta. Els participants –voluntaris i membres- de l'associació han realitzat un recorregut alternatiu a l'original del Solidaritrail, ja que "cal adaptar el circuit a les possibilitats de cadascú", segons ha explicat Banús. Tot i això, la responsable també ha remarcat que 4 membres de Hi Arribarem han participat en la prova de 10 km.

"Se m'estan escapant les llàgrimes, la veritat és una emoció molt maca". Aquestes són les paraules del voluntari i membre de l'associació, Enric Adran, que aquest diumenge al matí ha viscut una experiència única al Solidaritrail. Per a Adran, el fet de poder gaudir dels seus companys i retrobar-se amb els seus amics ha estat la millor recompensa de la prova, després de tres anys participant-hi.

El voluntari ha reconegut que el recorregut ha estat bé, tot i que "cal vigilar amb les pedres del camí perquè pots fer caure la persona de la cadira". Tot i això, l'Enric es mostra ambiciós i segons ha explicat "si l'any vinent continuo esforçant-me, faré la prova de 82 km amb la meva germana".

La propera sortida de Hi Arribarem serà al setembre a Sorteny, on els membres i voluntaris de l'entitat passaran un cap de setmana a alta muntanya i aprofitaran per visitar el llac de Tristaina.

La necessitat de voluntaris

Aquest és un dels principals reptes per l'Associació, atès que aquest tipus d'activitats requereixen diverses persones que puguin ajudar en les diferents tasques, com ara el transport de les cadires. Per aquest motiu, Banús ha fet una crida a trobar nous voluntaris, ja que "cada vegada que fem sortides necessitem gent que estigui bé físicament, per poder ajudar-nos amb el transport. Per això animem a la gent a què ens ajudi".

Per la seva banda, el tècnic de suport d'oci de la Fundació Privada Tutelar, Eric Rubio, ha remarcat la bona rebuda que ha tingut aquesta iniciativa entre els membres i els voluntaris, ja que "la gent que fa el voluntariat, després parles amb ells i tornen a venir més vegades". A més, Rubio ha explicat que era la primera vegada que participava a l'Andorra Ultra Trail amb l'associació i ha remarcat que "ha estat una experiència fantàstica i el recorregut ha estat molt maco".

Més enllà de marques i registres, l'Andorra Ultra Trail Vallnord ha permès un any més apropar la muntanya i els seus encants a aquells que habitualment no poden fer-ho.

stats