Societat 23/01/2019

El TC estudiarà la sanció a una policia per un article en un diari

Les resolucions anteriors consideraven que la funcionària havia "atemptat contra la imatge del cos especial"

T. Navarro
1 min
Seu de la Policia. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs presentat per una agent de policia, acusada de publicar un article d'opinió a un mitjà andorrà fa set anys. El ministeri va imposar-li com a sanció 15 dies de suspensió de les funcions, amb la conseqüent pèrdua de les retribucions corresponents. Després que el Tribunal Superior (TS) confirmés la sentència, la funcionària va presentar un recurs al TC per una "presumpta vulneració dels drets a la jurisdicció i a la llibertat d'expressió".

Al 2012, la funcionària va fer arribar al Periòdic d'Andorra un article d'opinió on deixava palès el seu malestar amb les mesures preses pel govern de Toni Martí en relació a les condicions laborals dels funcionaris. En el text parlava de les retallades aplicades en la reducció dels sous, en la retirada de la cobertura a més 300 medicaments o a "treure la jubilació als funcionaris", tot demanant que no enfrontés a les persones que treballen al sector públic amb les que estan contractades per empreses privades i exigint "responsabilitat política" a l'executiu.

La Batllia va resoldre que l'agent va atemptar "contra la imatge del cos especial" amb l'escrit. L'agent no hi va estar d'acord i va recórrer la sentència al TS, que va confirmar íntegrament la sentència de la Batllia, ja que havia estat "responsable d'una falta greu consistent a proferir manifestacions que atempten contra la imatge del cos i contra el prestigi i la consideració deguts als òrgans de l'Estat". Com que la funcionària considera que va fer públic l'article en un context de manifestacions en contra de les mesures del Govern envers els treballadors públics, va decidir portar la sentencia al TC, que serà l'encarregat d'estudiar-la.

stats