Societat 14/06/2019

El TC vol que la cultura de la justícia arribi a tota la societat

La Nit del dret tindrà lloc el pròxim 6 de setembre

Marc R. Fort
1 min
Dominique Rousseau, president del Tribunal Constitucional. / M. R. F.

Andorra la VellaDominique Rousseau, president del Tribunal Constitucional, ha anunciat aquest divendres al matí la intenció de fer "arribar la cultura de la justícia a tota la societat", justificant aquesta decisió en el fet que "és un aspecte molt important en la vida de les persones". En conseqüència, el Tribunal Constitucional organitzarà el pròxim 6 de setembre la Nit del dret, un esdeveniment amb dos objectius principals: d'una banda, difondre la cultura jurídica andorrana, i en segon lloc, permetre que totes les professions del dret trobin un espai on reunir-se, discutir i debatre sobre assumptes jurídics.

L'acte estarà format per dues taules rodones, presidides per un membre del TC. La primera d'elles, de 16 a 20 hores, es discutirà sobre seguretat jurídica i societat. Seguidament, de 20.30 a 22 hores, el tema que es tractarà serà el rerefons del món jurídic. Tots dos temes s'emmarcaran dins del concepte principal de seguretat jurídica. Rousseau ha destacat que "el dret és un regulador de la passió", a banda també que "és un instrument que posa ordre al caos".

Tots els participants en les taules rodones seran andorrans, tot i que Rousseau no descarta invitar algun magistrat d'Espanya. L'acte serà gratuït, i com a públic hi podrà assistir qualsevol persona. Les inscripcions es podran dur a terme a través de la pàgina web del Tribunal Constitucional. "Un cop l'acte hagi conclòs, escriurem unes memòries amb les presentacions realitzades", ha avançat Rousseau, que ha afegit que "la data de publicació serà el 2020".

stats