Publicitat
Publicitat

Els nous tractaments del càncer de mama redueixen dràsticament el nombre de pacients amb quimioteràpia

Aquest dijous han començat les activitats de la Setmana contra el Càncer a Andorra amb una conferència titulada ‘El tractament personalitzat del càncer de mama: un salt cap al futur’, del doctor Josep Germà, director del Servei d’Oncologia de l’Hospital General de Catalunya

Aquest dijous han començat les activitats de la Setmana contra el Càncer a Andorra amb una conferència titulada ‘El tractament personalitzat del càncer de mama: un salt cap al futur’, del doctor Josep Germà, director del Servei d’Oncologia de l’Hospital General de Catalunya i director de recerca de l’Institut Català d’Oncologia (ICO). La setmana contra el càncer es du a terme al voltant del dia 19 d’octubre, el Dia Mundial contra el càncer de mama. Organitzada per la Fundació Jaqueline Pradère amb la col·laboració de l’Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca) i l’Associació de Dones d’Andorra (ADA - Grup Alba), la conferència d’aquest dijous ha explicat les possibilitats dels nous tractaments especialitzats per al càncer de mama. Germà ha destacat com, el càncer més freqüent i mortal en dones, ha passat de tractar-se amb les teràpies més agressives, als tractaments més personalitzats en les darreres dècades.

El doctor Germà ha detallat els últims avenços que s’han produït en el canviant món del càncer i els seus tractaments i ha fet una previsió de les expectatives de futur en aquest tipus de teràpies. Entre elles s’inclouen els nous diagnòstics moleculars, nous fàrmacs, tècniques de diagnosi i estratègies pròpies de la “medicina de precisió o personalitzada”. El conferenciant ha explicat com fins als anys 90 la malaltia del càncer de mama era una i ara està dividida en patologies molt diferents.

Avui en dia, amb la varietat de nous tractaments s’ha arribat a aconseguir que el 63% de les malaltes que abans rebien quimioteràpia en el centre català de referència ja no la necessitin. Germà ha destacat també la importància del diagnòstic precoç i les mamografies que permet arribar a una taxa de curació superior al 90% en estadis inicials. El doctor ha celebrat que actualment es treballi en unitats amb diferents especialistes que prenen col·legiadament una “decisió estratègica inicial”, amb molts millors resultats que en les èpoques de “doctor únic”.

El programa de la Setmana contra el Càncer inclou la presència d’Assandca a la Fira d’Andorra la Vella –on es vendran calendaris i samarretes solidàries–, la caminada solidària d’aquest diumenge a les 10.30 hores –amb sortida a l’aparcament del Trillà–, la xerrada per a especialistes i professionals –a les 12 hores a la sala VIP de Pyrénées–, o la presentació del calendari amb la presència d’Eric Abidal i Cyril Despres, aquest diumenge a la tarda. Assandca ha fet una crida a la participació en la caminada solidària, l’acte amb més participació d’aquests esdeveniments, després de l’èxit de la passada edició.