Societat 19/02/2019

Transformació educativa, xarxes i lideratge pedagògic

La Seu d’Urgell tornarà a acollir el Congrés d’educació i entorn els dies 30 i 31 de maig i 1 de juny

Agència Ana
2 min
Presentació del que ha tingut lloc aquest dimarts a l'ajuntament de la Seu d'Urgell. / AJUNTAMENT DE LA SEU

La Seu d'UrgellLa Seu d’Urgell tornarà a acollir el Congrés d’educació i entorn els dies 30 i 31 de maig i 1 de juny, que enguany celebrarà la seva novena edició i que girarà entorn al tema ‘Transformació educativa, xarxes i lideratge pedagògic’. Així ho han anunciat aquest dimarts el comitè organitzador del congrés en roda de premsa encapçalat per l’alcalde urgellenc, Albert Batalla; el secretari de Polítiques Educatives del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Carles Martínez; el director territorial d’Educació a Lleida, Carles Vega; el ministre d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra, Eric Jover, i la vicepresidenta del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Cristina Barbens.

Albert Batalla ha recordat que aquest congrés l’organitzen l’ajuntament de la Seu d’Urgell, juntament amb el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, i en col·laboració amb el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i el Govern d’Andorra. L’alcalde urgellenc ha volgut fer un recordatori sobre l’origen del perquè la Seu d’Urgell va acollir el primer Congrés d’educació i entorn: “Totes les edicions d’aquest congrés sempre s’han celebrat a la capital de l’Alt Urgell, vocació que volem continuar explorant i reforçant perquè entenem que els fets importants del nostre país, i especialment en matèries d’educació, no tenen perquè passar totes a la capital del país sinó que poden passar en d’altres punts de Catalunya”.

Respecte a la periodicitat de celebració del congrés, que des de fa unes quantes edicions és bianual, Batalla ha explicat que l’any passat (maig de 2018), quan tocava organitzar-lo, “no va ser possible per la situació política del país, concretament a causa de la intervenció del govern de l’Estat espanyol a través de l’aplicació de l’article 155 i l’exili de la consellera d’Educació, Clara Ponsatí, van obligar a posposar a contracor la novena edició d’aquest congrés que arriba un any tard”.

En la presentació del congrés, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra, Eric Jover, ha agraït a l’ajuntament de la Seu d’Urgell, al Consell Comarcal de l’Alt Urgell i la Generalitat de Catalunya que es torni a comptar amb la cooperació d’Andorra en l’organització d’aquest novè congrés. Jover ha remarcat que al Principat d’Andorra s’està portant a terme també una “transformació pedagògica profunda”. “Per a nosaltres aquest congrés és una ocasió perfecte per compartir el què estem fent i a escoltar tots aquells elements que ens ajudin a poder millorar”, ha manifestat el ministre d’Educació andorrà.

Per la seva part, la vicepresidenta del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Cristina Barbens, ha celebrat que es torni a celebrar el congrés a la nostra comarca: “Estem molt contents d’acostar al territori alturgellenc tota la comunicat educativa del país, que durant tres dies gaudiran del nostre entorn, i alhora els nostres professionals de l’educació podran aplicar tot allò que s’expliqui en el sí del congrés. La comarca de l’Alt Urgell torna a ser un referent en l’àmbit de l’educació”.

stats