Societat 13/06/2020

Els treballadors del Punt respiren alleujats

Mostren gratitud amb la família Cachafeiro un cop han sabut que tots rebran la quitança corresponent quan es desallotgi el centre comercial

Ara Andorra
1 min
Una imatge de l'entrada al Punt de Trobada aquest dilluns passat. / M. P.

Andorra la VellaEls actuals operadors del Punt de Trobada han fet saber que un cop es desocupi el centre comercial tota la plantilla percebrà la quitança corresponent. Liquidar tots els treballadors, més de 400, suposarà aproximadament el desemborsament de 5 milions d’euros per part dels actuals explotadors dels grans magatzems, les societats Cori i Execo, propietat de la família Cachafeiro.

Diversos empleats consultats per aquest mitjà han expressat el seu alleujament i han mostrat gratitud quan s’han assabentat que un cop es desallotgi l’establiment tots percebran la quitança que els pertoqui segons l’antiguitat i les condicions laborals particulars de cada treballador.

La batlle que s’ocupa del cas ha demanat a l’actual operador que presenti un pla de desocupació de l’establiment abans del 23 de juny. Aquest document ha de ser a la pràctica un full de ruta que defineixi els passos a seguir per liquidar els proveïdors, vendre l’estoc i executar la quitança de tota la plantilla.

Fonts properes al futur operador del Punt, el Grup Pyrénées, han reiterat que un cop la plantilla resolgui la seva actual relació contractual es comptarà amb el gruix dels empleats perquè puguin continuar treballant en els grans magatzems lauredians. En aquest sentit, han recordat que el nou Punt de Trobada necessitarà un equip de més de 500 persones, de manera que tots els ho vulguin tenen garantit el seu futur laboral. Cal recordar que fa més d’un any Pyrénées va posar en funcionament un servei d’atenció per informar i assessorar empleats que poguessin tenir dubtes sobre el seu futur laboral.

stats