Societat 21/02/2019

Tres mesos de presó i multa per al directiu d'Andorra Turisme

L'acusat ha acceptat la sentència del judici ràpid que el condemna per un delicte contra la Funció Pública

Ara Andorra
1 min
El centre penitenciari de la Comella. / ARXIU

Andorra la VellaEl director d'administració d'Andorra Turisme pagarà una multa, de la qual encara no ha transcendit la quantitat, i s'estarà tres mesos a la presó com a autor d'un delicte contra la Funció Pública. Així ho va acceptar el mateix acusat, de 51 anys, després de la celebració d'un judici ràpid aquest dimarts quan la policia el va posar a disposició judicial després de ser detingut aquest dilluns a primera hora de la tarda. El directiu ja és a la presó, on s'hi estarà fins a mitjans de maig.

El directiu de la societat ha estat condemnat per haver-se apropiat de diners públics, prop de 3.000 euros, tal com va confirmar el ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca, mitjançant una de les targetes de crèdit d'Andorra Turisme amb la qual s'adquireix material necessari per la societat. En aquest cas, però, l'infractor hauria gastat els diners en benefici propi i suposadament s'hauria invertit en material de bricolatge.

Amb l'acceptació de la condemna del judici ràpid, el directiu s'ha evitat una possible presó preventiva i un judici oral posterior. Cinca també va confirmar aquest dimecres en roda de premsa que va ser la direcció de la societat qui va posar en coneixement del Govern les irregularitats detectades i aquest va traslladar el cas en mans de la Fiscalia, que en va ordenar la detenció.

El ministre portaveu no va voler transcendir durant quant de temps s'hauria utilitzat la targeta en benefici propi, però sí que va voler deixar clar que quan es va conèixer el cas es va actuar amb celeritat i que es va suspendre immediatament de sou i feina al directiu.

stats