Societat 23/03/2021

L'UCI té deu ingressos per Covid, tots ells ventilats mecànicament

ARA Andorra
2 min
La despesa pública en salut creix un 4,7% / ANA

Andorra la VellaContinua el degoteig d'ingressos a l'hospital de Meritxell per causa del repunt de positius per Covid que pateix el país des de fa un parell de setmanes. Segons informa el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS), aquest dimarts hi ha un ingrés més que dilluns a la Unitat de Cures Intensives (UCI), amb deu persones, totes elles requerides de ventilació mecànica. Una xifra, la d'ingressos a l'UCI, que no ha parat de pujar des que es va detectar aquest darrer repunt, per causa de l'augment d'interaccions durant la festivitat de Carnaval i els brots detectats a Arinsal i Grandvalira.

En total, però, tot i l'empitjorament a l'UCI, el nombre d'ingressos a l'hospital ha disminuït en dues persones durant les darreres 24 hores, i aquest dimarts se n'han registrat 17, dos menys que dilluns.

Recordem que en menys de dues setmanes han augmentat en més d'un centenar els casos actius per Covid al país, cosa que s'ha traduït en un augment marcat de la pressió hospitalària, duplicant el nombre de persones a l'UCI que requereixen ser ventilades mecànicament.

Les autoritats sanitàries han confirmat que en les últimes hores la xifra de nous positius detectats és de 46, amb la qual cosa el total de casos des que es va declarar la pandèmia és d'11.545, 11.014 dels quals ja han estat donats d'alta, és a dir, que ja han superat la malaltia. Pel que fa als casos actius, la xifra continua sent alta i són deu més que dilluns, concretament 428. D'aquests, la xifra de persones que estan a l'hospital, davalla lleugerament i passa dels dinou de dilluns a disset.

Cal destacar, a més, que durant la jornada de dilluns es van administrar 116 vacunes.

Finalment, pel que fa a la població escolar, 23 aules estan sota vigilància activa, les mateixes que dilluns; cal destacar, però, que n'hi ha una menys en vigilància total, sent la xifra total de deu, i una més en parcial (13 en total). Augmenta, però, les que estan en vigilància passiva, que passen de 22 a 37.

stats