Publicitat
Publicitat

Una universitat internacional podria dur en dos anys un miler d'estudiants de medicina al país

La CEA hi ha mantingut diversos contactes i confia que en poques setmanes es confirmarà l'arribada del centre

En dos anys, Andorra podria acollir un miler d'estudiants de medicina i de ciències de la salut, gràcies a l'arribada d'una universitat internacional que impartiria estudis en aquest àmbit. Així ho ha apuntat a l'ARA Andorra el vicepresident de Relacions Internacionals i Institucionals de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Pere Augé.

Tot i que no ha volgut desvetllar el nom d'aquest centre, Augé ha augurat que la decisió d'instal·lar-se al Principat es confirmarà al novembre. Sí que ha detallat que es tracta d'un centre internacional que oferirà carreres relacionades amb la medicina, la medicina aplicada a l'esport, les ciències de la salut i la fisioteràpia. Una oferta, ha assegurat que "en dos anys podria atreure un miler d'estudiants al Principat".

Interès d'una escola francesa d'hostaleria

Augé també ha avançat que des de la CEA es té coneixement de l'interès per part d'un altre centre internacional, l'École Vatel d'hostaleria i turisme, per instal·lar-se al Principat. L'oferta d'aquest centre francès, ha apuntat, se sumaria a la recentment anunciada arribada del Centro Superior de Hosteleria del Mediterráneo, que s'instal·larà a Sant Julià de Lòria i que, tal com es va anunciar en la presentació de fa uns dies, podria atreure a 4.000 alumnes en cinc anys.

Pel vicepresident de Relacions Internacionals i Institucionals de la CEA, aquest tipus de formació encarada cap al "turisme d'excel·lència" pot ser "molt positiva" per al país. Augé també ha posat de manifest que el recentment anunciat bàtxelor de pilot d'aviació comercial també està començant a despertar l'interès "de molta gent de fora" que podria venir al Principat per cursar-lo.

Per tot plegat, Augé s'ha mostrat convençut que el sector educatiu pot suposar un revulsiu per a l'economia andorrana. Tenint en compte les xifres d'estudiants que podrien arribar al país, Augé ha assegurat que "difícilment trobarem una altra activitat tant reactivadora de l'economia, tenint en compte que tots aquests estudiants llogaran pisos, consumiran, rebran visites de familiars, etc.".