Societat 17/03/2020

L'USdA demanarà al cap de Govern que no hi hagi acomiadaments

Faran arribar una carta a Espot demanant que la mesura tingui una vigència de dos mesos

M. F.
1 min
El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, aquest dilluns.

Andorra la VellaLa Unió Sindical d'Andorra (USdA) farà arribar aquest dimecres una carta al cap de Govern, Xavier Espot, demanant que "vista la situació de crisi que s'està vivint arran del coronavirus" les empreses no puguin "acomiadar ningú" durant un termini de dos mesos. A més, demanen que aquesta mesura tingui caràcter retroactiu des del 13 de març.

El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, creu que és urgent que es prengui aquesta mesura ja que el sindicat ha començat a rebre aquest dimarts força trucades de treballadors als quals se'ls està dient que si la situació s'allarga les empreses hauran de fer acomiadaments i també els consta que hi ha empleats als quals se'ls estan donant "vacances forçoses".

Davant aquesta situació, i tement que especialment a les petites i mitjanes empreses, els acomiadaments puguin començar a ser habituals, des del sindicat faran arribar aquesta missiva al cap de l'executiu perquè prengui mesures i més tenint en compte la llei òmnibus en què es treballa i que inclourà ajudes per a les empreses.

Des de l'USdA posen en relleu que estan "completament d’acord en proporcionar tots els ajuts que siguin necessaris al teixit empresarial", però, afegeixen, cal "garantir tots i cadascun dels llocs de treball del Principat". I apel·len a la "sensibilitat social" del cap de Govern, "en uns moments tan durs per la nostra societat, en defensa dels interessos de la capa mes feble de la nostra societat".

stats