Societat 12/11/2017

L'USdA recomana a alguns funcionaris deixar d'aportar al pla de pensions de la funció pública

La mesura proposada afecta els treballadors amb dret a prejubilació i cobrament vitalici

Ara Andorra
1 min
El secretari general de la USdA, Gabriel Ubach.

Andorra la VellaLa Unió Sindical d'Andorra (USdA) recomana als funcionaris amb dret a la prejubilació amb pensió vitalícia (DT3) que deixin d'aportar fons al pla de pensions de la funció pública fins que no s’aprovin les modificacions de la llei que el regula. A més, el sindicat també s'aconsella no trametre a l’entitat gestora del pla de pensions el full anomenat 'Distribució de les aportacions inicials'.

L'argumentació de l'USdA per demanar aquesta mesura és "la tardança del Govern en tramitar la modificació de la Llei del pla de pensions de la funció pública. També assegura que alguns membres de la Comissió de Seguiment, afectats per la DT3, "han estats els primers en deixar de fer aportacions al pla".

Segons un comunicat emès per l'USdA aquest diumenge a la tarda, els sindicats de bombers, de la duana i dels agents penitenciaris informaran també als seus afiliats de la possibilitat de no aportar més fons –almenys temporalment– al pla de pensions de la funció pública.

L'USdA explica que per modificar les aportacions al pla, és a dir, deixar-les al 0%, cal anar a Funció Pública i omplir el full de modificació dels percentatges. El sindicat subratlla que quan s’aprovin les modificacions de la Llei, es podran tornar a fer les aportacions i, a més, amb caràcter retroactiu.

stats