Societat 17/02/2021

Vanesa Mendoza Hasél

L'activista andorrana estableix paral·lelismes entre la seva causa i la del raper lleidetà, ja que "compartim Estats que volen callar-nos i fer-nos càstigs adoctrinadors”

ARA Andorra
1 min
Vanesa Mendoza Cortés a la sortida de la Seu de la Justícia, aquest dimecres

Andorra la VellaUna hora ha declarat aquest dimecres al matí a la seu de la justícia l'activista defensora dels drets humans i presidenta de l'associació Stop Violències, Vanesa Mendoza i Cortés. Coincidint en el temps amb la detenció a Espanya de Pablo Hasél, l'andorrana ha establert un paral·lelisme entre les dues situacions, ha expressat la seva “solidaritat” amb el raper lleidatà, amb qui “compartim escenaris socials” i “estats que volen callar-nos i fer-nos càstigs adoctrinadors”. Mendoza ha declarat durant una hora a la seu de la justícia per les acusacions de la Fiscalia, a instància del Govern, de difamació i atemptat contra el prestigi de les institucions.

“No és a mi que han citat a declarar, el món ens mira, i en el moment que ratifiquem tractats interncionals els draps bruts ja no es renten a casa, ara ja és un tema internacional”, ha declarat l'activista a la sortida del tribunal. Un argument que ha sustentat pel suport rebut des de l'inici del procés de diverses entitats internacionals, com l'Organització mundial contra la tortura, Front Line Defenders, la Federació Internacional de Drets Humans i, aquest dimarts, d'Amnistia Internacional.

Mendoza ha lamentat “l'assetjament judicial patit des del 2019” i ha insistit en “l'arxivament” de la causa oberta contra ella i en “no utilitzar el Codi Penal per restringir la llibertat d'expressió, que despenalitzin la difamació i esmenin els articles que retringeixen les llibetats públiques”. Finalment, l'activista, que ha rebut el suport d'una quinzena de persones que l'han esperat a les portes de la seu de la justícia fins que acabés la declaració, ha dit sentir-se “recolzada” per “bona part” de la societat. El procés judicial contra ella continua en fase d'instrucció.

Suport a Vanesa Mendoza
stats