Societat 09/03/2018

Indignació per les excursions amb motos de neu i buguis que es fan a tocar d'habitatges

Els afectats, veïns de Bordes d'Envalira, denuncien els fets a través d'un vídeo i demanen al comú de Canillo que actuï pels sorolls i les molèsties que han de patir diàriament

ARA Andorra
2 min

Andorra la VellaUn vídeo publicat a les xarxes socials, al perfil de @nwpowderdays, mostra les molèsties que han de patir "cada dia" els veïns de Bordes d'Envalira, per les excursions organitzades (de més d'una empresa, asseguren) que es realitzen amb motos de neu i buguis. La denúncia en forma d'imatges mostra el soroll que fan els vehicles (prop d'una quinzena) i també la brutícia i contaminació que generen. La zona concreta és la que queda a tocar de l'espai d'esquí de Peretol, i s'ha convertit en un "parc d'atraccions", asseguren. Les motos baixen pel camí d'evacuació que ve del pla de les Pedres, que en principi és d'ús exclusiu pels treballadors de l'estació.

Dos bugis a tocar d'una zona d'habitatges. / @nwpowderdays
Contaminació que deixen els vehicles a la zona. / @nwpowderdays

Les famílies amb nens petits ja no poden caminar tranquils per la zona, critiquen els afectats. Hi ha hagut dies en què s'han produït conflictes entre les dues parts, amb crits i fins i tot "han estat a punt d'atropellar-nos". Afegeixen que aquestes excursions també es realitzen durant la nit, algunes vegades amb les llums dels vehicles apagada.

Els veïns afectats demanen al comú de Canillo que prengui mesures al respecte, però també expliquen que ja ho han fet amb anterioritat i que no han obtingut resposta per part de la corporació. "És impossible estar tranquils", "esperem que un dia o altre el comú solucioni aquest problema que patim els veïns de Bordes d'Envalira, perquè és un escàndol", lamenten durant el vídeo. També traslladen la queixa als Banders, als Bombers i al propi Govern.

stats