Societat 03/02/2021

Viduïtat temporal si el difunt tenia 15 anys cotitzats

La CASS recorda que les persones afectades tenen un any per presentar la sol·licitud

ARA Andorra
1 min
Una imatge de la CASS. / ARXIU ANA

Andorra la VellaLa CASS recorda que les persones vídues (de menys de 50 anys al moment de la defunció de la seva parella, o bé entre 50 i 55 anys sense pensió de viduïtat vitalícia), poden sol·licitar la pensió de viduïtat temporal si la persona difunta acreditava el requisit de 15 anys de cotització a la branca general i a la branca jubilació, o bé els requisits legals de cotització establerts en funció de l’edat de la persona difunta.

Aquesta disposició, que deriva de la Llei 18/2020 del pressupost per a l’exercici del 2021, s’aplica a les defuncions posteriors a l’1 de novembre del 2009, i si es compleixen els requisits previstos per la normativa vigent de seguretat social.

Les persones interessades disposen d’un termini d’un any, a comptar del 8 de gener i fins al 8 de gener del 2022, per presentar la sol·licitud 'CASS-0192' que figura a la pàgina web de la parapública. El reconeixement de la prestació pren efectes a comptar de la presentació d’aquesta sol·licitud al servei de tràmits de la CASS, amb cita prèvia.

stats