Societat 27/05/2019

Viu l'estiu protagonitzarà els dijous alternatius

Els joves duran a terme activitats com el ràfting, el trekking, la pesca, l'escalada o la tirolina

Marc R. Fort
2 min
Montse Altimir, cap d'àrea de Socials; Miquel Canturri, cònsol menor d'Andorra la Vella, i Josep Tudó, cap d'àrea d'Activitats i Programes Esportius, en la roda de premsa d'aquest dilluns. / M. R. F. (ANA)

Andorra la VellaUna de les principals novetats de l'edició d'enguany de les activitats esportives i de lleure, Viu l'estiu, és la implementació dels dijous alternatius, una activitat destinada als joves d'entre 12 i 17 anys. Els que s'hi apuntin podran practicar a partir del 3 d'agost tot un seguit d'activitats com el ràfting, el trekking, la pesca, l'escalada o la tirolina, entre d'altres modalitats. Josep Tudó, cap d'àrea d'Activitats i Programes Esportius del comú de la capital, ha anunciat en la roda de premsa celebrada aquest dilluns al Centre de congressos d'Andorra la Vella, que espera d'aquesta iniciativa "una molt bona acollida, tot i que tenim molt clar que algunes de les activitats tindran molt d'èxit, però d'altres no massa". Cada una de les activitats dels dijous alternatius té un preu fixat d'entre 3 i 6 euros.

Viu l'estiu 2019 ha estat descrit per Miquel Canturri, cònsol menor d'Andorra la Vella, "com un projecte de gran èxit que any rere any rere omple totes les places". D'altra banda, Canturri ha anunciat que les colònies d'estiu d'aquesta edició seran a Brunyola (Girona), a la casa Can Font. Les places estaran limitades a 80 infants que es dividiran en dos torns. El primer, del 29 de juliol al 9 d'agost, i el segon, del 19 al 30 d'agost.

Montse Altimir, cap d'àrea de Socials, ha avançat que com cada any "el departament organitzarà també les activitats del casal el Llamp i les de la ludoteca de Santa Coloma, destinada als nens i nenes d'entre 3 i 8 anys amb 1.300 places en total distribuïdes en deu torns". Les activitats que s'emmarcaran dins d'aquestes dues modalitats seran principalment treballs manuals, excursions i esports a l'aire lliure. Pel que fa als sèniors de més de 55 anys, hi haurà tot un seguit de caminades populars per diferents indrets d'Andorra, a banda d'una campanya de vòlei platja per a tots els públics que es durà a terme al Centre esportiu dels Serradells.

Altimir també s'ha referit a les famílies amb problemes econòmics que vulguin dur als seus fills al conjunt d'activitats, i sota el lema 'Cap nen sense estiu', ha assegurat que "des del departament de Social recollirem i estudiarem aquelles sol·licituds de les famílies que no puguin fer front al pagament", afegint que "els ajudarem cobrint fins al 100% de les despeses depenent del cas". Les activitats començaran a partir del 25 de juny i fins al 10 de setembre, i les inscripcions romadran obertes a partir d'aquest mateix dilluns 27 de maig.

stats