Societat 06/03/2018

Xalar amb els números

Gairebé 800 estudiants dels tres sistemes educatius participaran a la 29a Olimpíada de matemàtiques d'Andorra

Ana
2 min
La 29a Olimpíada de matemàtiques d'Andorra s'ha presentat aquest dimarts a la seu de MoraBanc. / ANA

Andorra la VellaUn total de 772 estudiants dels tres sistemes educatius i de nou centres escolars participaran a la 29a Olimpíada de matemàtiques d’Andorra, que organitza la consellera d’Educació de l’ambaixada d’Espanya a Andorra, amb el suport de MoraBanc. La prova va néixer l’any 1990 a Espanya, i de seguida s’hi va sumar Andorra, des de l’escola María Moliner, i a poc a poc s’hi van afegir la resta de centres. Andorra participa a la competició matemàtica espanyola com a país convidat. La consellera d'Educació de l'ambaixada d'Espanya a Andorra, Yolanda Varela, ha subratllat que fomentar el gust per les matemàtiques i la convivència són els principals objectius de l’Olimpíada.

Els i les participants són estudiants de segon d’ESO, de segon de segona ensenyança i de quatrième, segons els sistema educatiu. En total, hi ha 243 estudiants del sistema espanyol; 197, del francés, i 332 de l’andorrà. La majoria (481) han escollit el català per fer les proves; 197, el francés, i 94 el castellà. La primera fase, individual, tindrà lloc el 13 de març, i l’alumnat haurà de respondre preguntes tipus test. Una seixantena de participants passaran a la segona fase, en què hi ha proves individuals i per equips. Els equips es constitueixen amb estudiants de diversos centres, que no es coneixen entre ells, ja que a part del gust per les matemàtiques, un dels principals objectius de l’Olimpíada és l’impacte social, i promoure la convivència i la cooperació, com ha explicat la cap del departament de matemàtiques del col·legi espanyol María Moliner i coordinadora de l'esdeveniment, María Auxiliadora Poveda. L’entrega de premis tindrà lloc el 14 de juny.

Els dos millors alumnes de la prova participaran a l’Olimpíada matemàtica espanyola, que tindrà lloc del 23 al 26 de juny a València. La participació andorrana sempre hi obté bons reconeixements.

La directora de Comunicació i Marca de MoraBanc, Mireia Maestre, ha subratllat que l’entitat bancària ha estat des del principi amb la iniciativa, ja que promou valors com l’esforç entre els joves estudiants. De fet, la prova matemàtica implica uns valors que són els que defensa MoraBanc.

Paral·lelament, també se celebra un concurs de cartells per anunciar l’esdeveniment, que ja ha complert 24 edicions. La guanyadora d’enguany ha estat l’alumna Celia Margarita Da Costa, de quart d’ESO del col·legi María Moliner.

stats