Societat 30/05/2019

'Les xarxes socials', guanyador del 5è Concurs de curtmetratges RECcrea

Destaca per un bon ús del llenguatge audiovisual amb un to còmic i irònic

Marc R. Fort
1 min
Foto de grup amb els tres guanyadors. / M. R. F. (ANA)

Andorra la VellaEl curt 'Les xarxes socials', de les alumnes del col·legi Sagrada Família, Natàlia Garrancho i Mònica Magalhaes, ha esdevingut guanyador del 5è Concurs de curtmetratges RECcrea. Segons el jurat, el treball guanyador ha destacat per "un bon ús del llenguatge audiovisual amb sintonia d'un to còmic i irònic". En l'acte celebrat aquest dijous al Fòrum de l'FNAC, les guanyadores del concurs han rebut de mans de la ministra de Turisme, Verònica Canals, un val de compra de 700 euros per ser gastats en productes del centre comercial Pyrénées Andorra.

Lorena Oliveira, Mònica Oliveira, Sergi Villareal i Natàlia Canet, del Lycée Comte de Foix, han rebut un premi d'un val de 500 euros per haver quedat en segon lloc amb el curtmetratge 'El dia de Sant Valentí', del qual el jurat ha remarcat "la bona planificació i la construcció de la història". "Per la seva originalitat en el llenguatge i els recursos que s'hi han utilitzat", Karen Brezac ha quedat en tercer lloc amb l'obra 'L'esperança fa viure'. En conseqüència, la guanyadora ha rebut un val de 300 euros per ser utilitzat, tanmateix, a Pyrénées Andorra.

Aquesta cinquena edició del RECcrea, organitzat pel Servei de Política Lingüística i l'Associació Ull Nu i amb el suport de Pyrénées Andorra i Ràdio Televisió d'Andorra, ha rebut un total de trenta originals. Els participants, tots ells de 3r i 4t de segona ensenyança dels tres sistemes educatius, han rebut un diploma i un obsequi. Al final de l'acte s'han projectat els tres curtmetratges guanyadors, que es podran veure pròximament a Andorra Televisió i es presentaran fora de concurs en el marc del Festival de cinema emergent Ull Nu 2020.

stats