Publicitat
Publicitat

La xifra més baixa d'aturats dels darrers vuit anys

El mes de febrer ha tancat amb 390 persones inscrites al Servei d'Ocupació en recerca d'un lloc de treball

El mes de febrer es va tancar amb 390 persones en recerca d’un lloc de treball, la qual cosa suposa la xifra més baixa per a un mes de febrer dels darrers vuit anys. Aquesta dada suposa, a més, un 18,4% menys que al febrer del 2016 quan eren 478. De manera paral·lela, tal com ha exposat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, el mes de desembre va registrar un total de 39.753 persones assalariades, un 2,6% més que el mateix mes de l’any anterior.

Segons les dades, la mitjana d’assalariats al 2016 ha estat de 36.064, amb una variació positiva de l'1,9%. Per sectors, cal destacar que al mes de desembre han experimentat un increment considerable l’hostaleria, amb un 4,1%; transports i comunicacions, amb un 9,6% i educació amb un 7,5%. En canvi, ha experimentat una davallada respecte del mes de desembre del 2015 llars que ocupen personal domèstic amb un -2%; sistema financer amb un -2,1% i administració pública i seguretat social amb un -0,4%.

Espot ha destacat que en general són xifres que es valoren “de forma positiva” i que confirmen el que a criteri de l’Executiu que s'està al davant d'“un canvi de tendència i una clara millora de la situació econòmica, com a mínim pel que fa a aquestes dades”, segons el titular d'Interior.