Successos 02/12/2022

Absolen a l'assassí del crim de Vila: passarà 25 anys a un psiquiàtric

L'acusació particular sol·licitava una pena de presó de 30 anys i la defensa volia que fos tractat durant 5 anys en una institució psiquiàtrica

ARA Andorra
1 min
Seu de la Justícia.

Andorra la VellaLa justícia ha considerat que l'assassí confés d'un empresari a Vila el setembre del 2020 no era responsable dels seus actes, segons ha informat RTVA. Haurà de passar un màxim de 25 anys a un centre psiquiàtric. La sentència es pot recórrer i, mentre no sigui ferma, estarà al nou mòdul psiquiàtric de la presó.

Al judici es va esclarir que la víctima va tenir por durant anys del seu assassí, que era un antic empleat. El va acomiadar perquè tenia conductes estranyes amb els clients. Posteriorment, va saber que patia una esquizofrènia no tractada. L'empresari va denunciar que va trobar al treballador rondant pel seu domicili i el despatx professional. També va rebre amenaçadores en què l'exempleat l'acusava d'haver organitzat una conspiració contra ell. Poques setmanes després, el denunciat es va dirigir a casa de l'empresari i el va matar seguint el que li deien les veus al cap. L'agressor es va acabar lliurant a la policia.

En la vista oral la fiscalia va canviar l'acusació inicial i va acabar demanant que s'ingressés l'assassí, durant 25 anys, en un centre psiquiàtric. L'acusació particular sol·licitava una pena de presó de 30 anys i la defensa volia que fos tractat durant 5 anys en una institució psiquiàtrica.

stats