Pont de Vilomara - Andorra
Successos 18/07/2022

Un foc que traspassa fronteres

El foc del Pont de Vilomara ha generat tal quantitat de fum que ha arribat a Andorra

ARA Andorra
1 min
Fum generat per l'incendi de Pont de Vilomara.

Andorra la VellaEls Bombers de la Generalitat es preparen per fer front les hores més crítiques del dia, a l’incendi forestal del Pont de Vilomara. A la zona de l’incendi ja ha començat a bufar la marinada, cosa que podria causar represes i fer que el foc tornés a cremar amb la mateixa virulència i velocitat que ahir. En la jornada de diumenge, el foc es va propagar a 3,6 km/h, velocitat que supera amb escreix la capacitat d’extinció dels Bombers. En aquests moments treballen a la zona 117 dotacions terrestres i 10 mitjans aeris.

Des del Centre de Comandament de Bombers, el conseller d’Interior Joan Ignasi Elena ha destacat que “continuen cremant 1.500 hectàrees, la mateixa quantitat d’aquest matí, i això és una bona notícia”. Tot i que Elena ha explicat que “l’incendi està contingut, que és l’objectiu que es preveia aquest matí”, ha alertat que “no podem parlar de ni de controlat, ni de perimetrat, ni d’estabilitzat”.

El Servei Meteorològic Nacional ha informat aquest matí que la qualitat de l’aire estava empitjorant al Principat a causa de dos factors. El primer, l’arribada de pols en suspensió. El segon, el fum generat per l’incendi del Pont de Vilomara. Els següents vídeos reflecteixen la virulència del foc i la gran quantitat de fum que ha generat des que va començar el foc. Entre Pont de Vilomara i Andorra hi ha 143 quilòmetres de distància.

stats