Internacional 14/11/2018

"Busqueu els cranis, els ossos grans"

Califòrnia busca entre la cendra el rastre dels més de 220 desapareguts pel gran incendi

Ara
1 min
Tot el que queda d'una casa a Malibú

BarcelonaLa trobada de sis cadàvers més del gran incendi que ha arrasat el nord de Califòrnia eleva fins a 48 el balanç encara provisional de víctimes mortals, a l'espera que es tinguin notícies d'on són els més de 220 desapareguts. Paradise, la localitat que ha quedat gairebé esborrada del mapa, és un infern per als seus veïns, alguns dels quals ho han perdut tot. Els bombers alerten que el perímetre de les flames encara no s'ha contingut, i que ja es tracta de l'incendi forestal més letal des que hi ha registres en aquest estat nord-americà, que acumula anys de sequeres dràstiques que han suposat gasolina per als focs.

Les autoritats s'esforcen ara a trobar els desapareguts. "Si el seu nom apareix a la llista, vol dir que algú els està buscant", alerta la policia, que ha demanat l'ajuda de la gent perquè comuniqui si té novetats de veïns i familiars per evitar destinar temps i personal a la recerca.

A mesura que es pot accedir a les àrees totalment devastades per les flames, els equips van localitzant noves víctimes, totalment calcinades, fet que suposa una dificultat extra a l'hora d'identificar-les. N'hi ha que fins i tot han perdut les

stats