Internacional 13/06/2020

Enfrontaments violents entre manifestants d'ultradreta, policia i Black Lives Matter a Londres

Grups ultres, que defensen les estàtues qüestionades com a racistes, llancen artefactes a la policia

Ara
1 min
Un manifestant ferit a terra al centre de Londres en els enfrontaments entre una marxa de Black Lives Matter, una marxa d'ultradreta i la policia.

BarcelonaEl centre de Londres ha viscut aquesta tarda de dissabte enfrontaments molt violents entre manifestants d'ultradreta, agents de policia i activistes del moviment Black Lives Matter. Milers de persones han participat en una manifestació convocada pel grup ultra Lliga de la Defensa Anglesa per defensar les estàtues de la ciutat titllades de racistes pel moviment Black Lives Matter. Membres d'aquesta protesta han llançat ampolles, llaunes i fins i tot bengales i coets contra la policia muntada que estava allà, precisament, per defensar les estàtues.

A prop de l'estació de Waterloo de la capital britànica, a més, s'han registrat enfrontaments violents entre aquests grups i els participants en una manifestació convocada pel moviment Black Lives Matter contra el racisme policial, arran de la mort de George Floyd a Minneapolis, els Estats Units.

La marxa d'ultradreta, formada sobretot per hooligans del futbol i membres de grups neonazis, s'havia convocat en resposta a la crida que fa també el moviment Black Lives Matter per enderrocar els monuments i estàtues de personatges que representen el passat imperialista i esclavista del país o que van defensar postures racistes. Les estàtues qüestionades al Regne Unit van des de la de l'esclavista Edward Colston a les representacions de Winston Churchill

The Guardian

stats