Internacional 19/02/2018

Moren 17 persones a Moçambic a causa d'una allau d'escombraries

Vivien en unes cases al costat de l'abocador on no hi havia cap mur que els separés dels residus

Ara
1 min
Persones ajudant a trobar persones entre les escombraries

BarcelonaAlmenys 17 persones han mort a Moçambic -a uns 10 quilòmetres de Maputo, la capital- a causa d'una allau d'escombraries pesants, que han caigut sobre les cases residencials més pròximes a l'abocador d'Hulene per fortes pluges torrencials, segons ha confirmat el Servei Nacional de Salvament Públic.

L'accident ha tingut lloc a les 3.00 h, hora local. Més de 15 metres d'escombraries -entre les quals hi havia tonelades de residus sòlids- han impactat contra les cases de l'empobrida localitat, i han provocat que set residències hagin quedat soterrades.

No es descarta la possibilitat que també hi hagi persones ferides, perquè diverses famílies vivien als habitatges pròxims a l'abocador. Les autoritats han comunicat que s'espera una llarga jornada de recerca per localitzar possibles supervivents.

El veïnat havia estat avisat que havia de desallotjar la zona, ja que la construcció de les cases es va dur a terme il·legalment i, a més, no hi havia cap mur de contenció que separés l'abocador de la zona residencial, motiu pel qual s'ha produït l'incident.

Aquest abocador, que porta obert des de fa menys de 40 anys, reuneix tot tipus de deixalles domèstiques, industrials i sanitàries pesants. El conjunt de residus cobreix 12 hectàrees i arriba a una alçada equivalent a un edifici de dues plantes.

Es preveia que l'ajuntament traslladés les deixalles a un altre abocador l'any 2009 per tancar el d'Hulene, però a causa de la falta de fons econòmics el canvi no es va poder fer.

stats