Josep Bargalló mostra el seu suport als mestres de la Seu d'Urgell

El conseller d'Ensenyament demana a la fiscalia que "deixi de fer ingerències" en el món educatiu i avança que, si prospera el recurs, el departament defensarà els docents

El nou conseller d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, ha visitat aquest dijous la Seu d'Urgell i s'ha reunit amb els representants del col·lectiu creat per defensar els docents urgellencs que en els darrers mesos han estat denunciats o investigats per un delicte d'odi per haver tractat a classe els fets de l'1-O. La trobada ha servit per tal que el conseller mostrés el seu ple suport als professors afectats, tal com informa Ràdioseu.

Bargalló considera que amb els intents de "judicialitzar l'ensenyament" que hi ha hagut els darrers mesos, s'ha atacat tant els alumnes com la llibertat de docència dels mestres. Per això, s'ha mostrat molt crític amb la decisió de la fiscalia de Lleida de recórrer davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el sobreseïment lliure de la causa contra dos dels vuit docents denunciats a la Seu. En aquest sentit, ha instat la fiscalia de l'Estat a deixar de fer ingerències en el món educatiu.

El conseller ha recordat que ja hi ha dues instàncies judicials -el Jutjat d'Instrucció de la Seu i l'Audiència de Lleida- que han arxivat la causa perquè "no hi veuen cap motiu". En tot cas, ha advertit al ministeri públic que si es vol seguir per aquest camí "es trobaran a davant el departament d'Ensenyament", que està disposat a defensar personalment els vuit docents urgellencs que s'hi han vist afectats. També ha anunciat que posaran el gabinet jurídic a disposició dels que s'hagin vist afectats en altres casos o dels pares d'alumnes que ho demanin.

Ensenyament tindrà un representant a l'Alt Pirineu i Aran

Josep Bargalló ha estat rebut a l'ajuntament per l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, juntament amb el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, i els portaveus dels grups municipals de Compromís, Òscar Ordeig, i ERC, Francesc Viaplana, juntament amb d'altres regidors del consistori i responsables del departament a la demarcació de Lleida.

Pel que fa a la presència territorial, Bargalló ha anunciat que l'Alt Pirineu i Aran comptarà amb un representant d'Ensenyament. Tot i això, no ha detallat si això es concretarà en un cap de serveis territorials, però ha garantit que l'objectiu és evitar que els centres educatius del Pirineu s'hagin de desplaçar a Lleida o Barcelona per a determinats tràmits.