'Comparteix el que importa', la crida de Mans Unides

L'ONG dona el tret de sortida a la campanya 2018 amb l'objectiu de recaptar 132.000 euros

‘Comparteix el que importa’. Sota aquest lema Mans Unides posa en marxa la seva campanya per al 2018 amb l’objectiu de recaptar 132.000 euros per al finançament de diferents projectes al Camerun, Senegal, Guinea-Conakry i Hondures. La xifra que es vol aconseguir recaptar aquest any és similar a la de l’any passat, quan es van superar les expectatives. De fet, Farrero ha destacat que darrerament reben força suport per part de la ciutadania i ha incidit en què la gent els pot “fer confiança”.

La presidenta de Mans Unides a Andorra, Meritxell Farrero, ha detallat que el lema d’aquest any vol fer incidència en el fet que el 2016 encara hi havia 815 milions de persones al món que passaven fam i que la situació està lluny de millorar. Per tant, es vol remarcar aquesta necessitat de compartir les coses que més importen i més quan, tal com ha comentat Farrero, avui en dia a través de les xarxes socials es comparteixen coses “sense cap mena d’implicació”.

Entre els projectes que l’ONG vol finançar aquest any hi ha un edifici per a l’hospitalització de malalts en fase terminal al Camerun, i per al qual ja es compta amb una aportació del Govern de 40.000 euros; la renovació d’una aula d’informàtica d’un centre de secundària, l’adquisició d’un vehicle per atendre els desplaçaments de malalts greus als centres mèdics i la rehabilitació d’una escola bressol, tots tres projectes al Senegal; la construcció d’una aula a una escola de Guinea-Conakry on la ràtio per classe és molt elevada i el finançament d'un projecte a Hondures per donar recolzament a la inclusió a l’escola de nens amb discapacitats.

Tant Farrero com la cantant Jonaina Salvador han destacat que un dels punts forts de l'actuació de l'ONG és que aquells que facin les seves donacions saben exactament “què s’està fent amb els diners”, ja que van a projectes molt concrets i des de Mans Unides es té un contacte directe amb els responsables.

Precisament per recaptar fons per a les diferents iniciatives s’ha programat un seguit d’activitats que arrencaran dijous 8 de febrer amb un cinefòrum a les 19 hores. Tindrà lloc als cinemes illa Carlemany, amb la projecció de la pel·lícula ‘Los caballos de dios’. L’entrada serà gratuïta. Dissabte 24 de febrer a les 21.30 hores hi haurà una vetllada musical a l’església de Sant Esteve, amb Jonaina Salvador, Míriam Manubens al piano i diferents corals del país. L’entrada costarà cinc euros i anirà íntegrament al finançament dels projectes. Salvador ha destacat que quan li van proposar col·laborar va acceptar sense dubtar. “Et quedes sense paraules perquè és fantàstic que es puguin portar a terme” totes les accions que l’ONG planeja, ha dit. Ja el divendres 2 de març tindrà lloc la vetllada de dejuni voluntari en què el secretari general de les institucions educatives i socials i assistent provincial de l’Escola Pia de l’Àfrica Oest, Carles Gil-Saguer, i el responsable pedagògic, Samson Ehemba, parlaran dels projectes que l’ONG ajuda a impulsar al Senegal. Les activitats es clouran el 4 de març a les 18 hores amb un aplec d’esbarts infantils i juvenils a la sala del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany. En aquest cas l’entrada costarà cinc euros.

  • Etiquetes