Menjar ostres als peus d'un llac d'alta muntanya

Pessons i el seu restaurant es reivindiquen com a proposta estival de "qualitat"

El cuiner i gastrònom Pep Nogué durant la presentacio professional del 'Culinary Institute of Barcelona' aquest dilluns./ T. N. (ANA)

El Culinary Institute of Barcelona es presenta als professionals de l'hostaleria andorrana

Ferran Fisas: "Ensenyem als alumnes a ser protagonistes dels canvis de paradigma que vindran al segle XXI"

Una coca tradicional preparada a l'escola Hoffman

Coques de Sant Joan, tradicionals o transgressores?

Quatre mestres pastissers i forners ens expliquen diferents maneres de fer aquest dolç a casa

Foto de família dels restauradors participants a l'Andorra de tapes 2018. / L. M. (ANA)

Dinou propostes per degustar a l'Andorra de tapes 2018

Els restaurants del Centre Històric de la capital oferiran les seves creacions del 14 de juny a l'1 de juliol

Així estava la botiga durant la inauguració. / M. M. (ANA)

Productes ecològics i de quilòmetre zero al Principat

Biocoop Andorra és la primera botiga de la cadena francesa que s'instal·la més enllà de les fronteres gal·les

RUTA DE LA TAPA

La tapa guanyadora. / M. M. (ANA)

Bare Nostrum s'emporta el primer premi de la Ruta de la tapa 2018

Finalment l'esdeveniment gastronòmic celebrat a Sant Julià ha aconseguit vendre un total de 7.900 racions

Una de les tapes participants en la ruta. / M. M. (ANA)

La Ruta de la tapa bat rècords: “No estàvem preparats per tant d'èxit”

A falta del recompte final, s'han venut més de 9.000 racions, quadruplicant la xifra aconseguida l'any passat

El director de Formació Professional, Formació d'Adults i Recursos Educatius, Joaquim Torredà, en un moment del discurs que ha fet durant la presentació del projecte 'Identificació i revaloració del patrimoni gastronòmic viu d'Andorra'. / L. M. (ANA)

Posar en valor el patrimoni gastronòmic

Aquest dijous s'han presentat les primeres conclusions del projecte que el Govern va encarregar a l'Institut d'Estudis Andorrans i que busca potenciar la cuina tradicional del país

Un moment del ronqueig que va tenir lloc a Soldeu. / N.M. (Grandvalira)

Una tonyina de 150 quilos a les pistes de Grandvalira

Del Kaitai show (ronqueig) a la taula: el domini organitza una jornada monotemàtica amb la participació de xefs especialitzats que permet tastar, en múltiples versions, un producte amb valor a l'alça

QUARESMA

Bunyols de l'Orador del Toni. / Orador del Toni.

Bunyols tot l'any

L’obrador d’en Toni elabora de manera artesanal un producte exquisit i irresistible

Recepta de bunyols. / ARA.cat Video

Passió pels bunyols

L’èxit d’aquestes postres de Quaresma allarga la seva presència al calendari

Les ampolles de cava van ser submergides al llac el setembre passat amb l'ajuda d'un helicòpter. / GRANDVALIRA

Grandvalira experimenta amb la criança de cava dins del llac de Pessons

El propietari de les caves Rimarts, de Sant Sadurní d'Anoia, Ricard Martínez, creu que l'alçada farà retardar-ne l'evolució, de manera que es pot aconseguir "més finura, més elegància i més integració"

El segell que es va actualitzar l'any passat. / D. R. (ANA)

Campanya per incidir en el coneixement de la carn de qualitat

Ramaders d'Andorra vol reivindicar la feina que hi ha darrere la producció

TALLERS D'ASSANDCA

El nutricionista Marc Gil durant la presentació dels cursos d'Assandca. / C.G.

Marc Gil: "El típic sofregit clàssic aporta fitoquímics, i per tant ajuda a la prevenció de malalties"

El nutricionista recorda que la dieta no cura el càncer o l'alzheimer, però que està demostrat que els aliments funcionals són preventius. Afegeix que dur una dieta equilibrada no ha de ser sinònim de menjar car o d'haver de dedicar molt temps a la cuina

Assandca organitza la segona edició del taller 'Agafa la paella pel mànec', amb la col·laboració de Bomosa i el patrocini de Vall Banc. / L. M. (ANA) Video

Classes per aprendre a portar una alimentació saludable

Assandca organitza la segona edició de tallers de cuina sana amb la col·laboració de Bomosa i el patrocini de Vall Banc

Fiskibollur, plat típic d'Islàndia.

No tot és bacallà a Islàndia

Carns i peixos són els grans protagonistes a la taula, siguin fumats, adobats, marinats o fermentats

TEMPS D'ESCUDELLES

La pluja no ha impedit que la població del Pas de la Casa hagi anat a buscar la seva ració d'escudella, aquest diumenge. / E. J. M. (ANA)

Escudella aigualida

La pluja no ha impedit que el Pas de la Casa reparteixi 600 racions de la típica i contundent sopa

Integrants de la Germandat de Sant Sebastià repartint l'escudella a Sant Julià de Lòria. / L. M. (ANA) Video

Sant Julià de Lòria reparteix 2.500 racions d'escudella per celebrar Sant Sebastià

A la parròquia laurediana no es celebra per Sant Antoni, ja que l'escudellada fa honor a la germandat que porta el nom del sant

L'escudella de Sant Antoni d'Escaldes-Engordany. / C. G. (ANA) Video

Unes 2.000 racions i bon temps a l'escudella escaldenca

Marín respon a SDP i diu que les obres al carrer Santa Anna no causen importants problemes de trànsit

Preparació de l'escudella a Andorra la Vella. / M. M. (ANA) Video

Andorra la Vella reparteix 4.500 racions d'escudella

Enguany la tradició ha arribat a la 49a edició

Les olles de l'escudella d'Encamp, en plena cocció. / L. M. (ANA) Video

Encamp prepara fins a 2.000 racions d'escudella de Sant Antoni

El tradicional mercat dels Encants recull més de 1.700 euros amb la venda de coques i lots d'embotits

Els germans Torres. / Hermanos Torres

"Existeix una connexió entre nosaltres que només poden entendre els que són bessons"

Els mediàtics cuiners, protagonistes del conegut programa de televisió 'Torres en la cocina', tenen un petit vincle amb Andorra

RECEPTES PER NADAL

Tortell de Reis per fer a casa Video

Tortell de Reis per fer a casa

El professor i pastisser Alberto Barrero, de l'Escola de Pastisseria de Barcelona, revela com es prepara a casa el millor tortell de Reis artesà i gustós.

Ou a baixa temperatura amb cremós de patata, molles de pa, pernil ibèric i tòfona.

La recepta: ou a baixa temperatura amb cremós de patata, molles de pa, pernil ibèric i tòfona

Un plat per no defraudar els nostres convidats, que ens porten els xefs de MiraKbé

Alternatives al sucre. / C.G.

Guerra al sucre?

Fem un repàs a les alternatives a l'edulcorant 'rei', que perd adeptes davant les propostes menys refinades i més naturals

Alguns dels aperitius que es podran aprendre amb els tallers. / M. M. (ANA)

Tallers saludables i per a gastrònoms

La cuina de Bomosa és un nou espai per a l’aprenentatge i la creació que s’ha donat a conèixer en societat aquest dimarts a la tarda

ENTREVISTES

L'Albert Coll, a la Bodega Poblet. / SERGI PÉREZ

Albert Coll: "De cuines només n'hi ha dues, la bona i la dolenta"

El xef, que gestiona la Bodega Poblet i la Cantina de Racons, no té pèls a la llengua: assegura que el producte andorrà no existeix i demana un replantejament de les jornades Andorra a Taula

Christian Escribà:  "Les postres són imprescindibles: s'associen a la felicitat!"

Christian Escribà: "Les postres són imprescindibles: s'associen a la felicitat!"

És la quarta generació d'una família de pastissers i protagonista del programa de TV3 'Bogeria a la pastisseria'. Va arribar al sector "una mica per vagància", però al final s'ha convertit "en la meva passió"

Elena Roura

Elena Roura: "Ningú ha demostrat que per alimentar-se d’una manera determinada el càncer es pot curar"

La responsable de l'àrea de Salut i Bons Hàbits Alimentaris de la Fundació Alícia assegura que no hi ha "cap evidència que asseguri que el menjar ecològic sigui més beneficiós per a les persones que pateixen la malaltia"

Carles Flinch / SERGI PÉREZ

Flinch: "La gastronomia està de moda, però és necessari coordinar-nos per no crear competència absurda"

El xef andorrà, personatge que viu la seva professió dins i fora de la cuina, demana més esforç de tots perquè actualment "juguem a segona o a tercera divisió"

Josep Antón Azurmendi / SERGI PÉREZ

Azurmendi: "Els darrers anys hem devaluat el servei entre tots, sobretot per raons de rendibilitat"

El restaurador, que compta amb una llarga trajectòria tant dins com fora del país, alaba la qualitat de la restauració andorrana tot i que en lamenta el seu servei, devaluat per falta de qualitat del personal. Pel que fa a la Unió Hotelera, critica la manca d'implicació dels seus associats

Els germans Roca

Joan Roca: "Sóc cuiner i prou. No em sento ni artista ni artesà"

Joan, Josep i Jordi Roca són tres germans virtuosos i irrepetibles al món de la cuina, situats en l'elit però sense oblidar els seus orígens. Ens fan un repàs al canvi espectacular que ha viscut el sector els darrers 20 anys,  canvi on ells hi tenen molt de protagonisme

Jordi Marquet: "El meu millor professor ha estat, sens dubte, el meu client"

Jordi Marquet: "El meu millor professor ha estat, sens dubte, el meu client"

El gastrònom andorrà fa un repàs a la seva trajectòria i a com va iniciar un negoci que ara és referent al país. Home polifacètic, però per sobre de tot "botiguer de taulell" i dedicat a satisfer les persones que venen a la seva 'gourmeterie'

JOAN BERENGUER

Joan Berenguer al llac de Pessons / Família de Joan Berenguer

Un adeu al primer i únic crític gastronòmic del país

Amics i professionals del gremi com Zanchetta, Flinch, Canturri, Azurmendi o el xef basc Arzac rememoren els moments compartits amb Joan Berenguer

L'homenatge pòstum somiat (i merescut) a Joan Berenguer

Més de 100 persones assisteixen a un sopar d'elevada exigència gastronòmica, amb moments per a l'emotivitat però també per a la festa

RESTAURANTS HISTÒRICS

L'equip de cuina de l'Era de'n Jaume, fa uns anys. / L'Era de'n Jaume

Restaurant històric: l'Era d'en Jaume

Fa més de 35 anys que Llorts compta amb un encantador restaurant, ubicat a una casa que data del segle XVII

Els inicis de Casa Canut / Canut

Restaurant Casa Canut: amb la Q de qualitat

Referent gastronòmic i d’allotjament al país, compta ja amb un segle de vida

Cuina a l'interior de la Borda de l'Avi / Borda de l'Avi

Cinc segles de borda, 44 anys de restaurant

La massanenca Borda de l’Avi va ser de les primeres en adaptar un històric espai en local gastronòmic, gràcies a l’impuls de quatre socis visionaris

Restaurant Can Benet: generació de cuiners

Restaurant Can Benet: generació de cuiners

Josep Maria Benet, cuiner per vocació i per treball arriba a Andorra l’any 1969 provinent d’Artesa de Lleida. Gairebé 50 anys després Marc Benet segueix el negoci sense oblidat els orígens


Els inicis de Cava Benito

Cava Benito: 60 anys d'impecable trajectòria

L'any 1956 Benet Lluelles i Nadal obria un negoci dedicat a la importació, comercialització i venda de vins; sis dècades més tard és un d’aquells establiments que donen valor al comerç andorrà

COMUNITATS

Inauguració de la nova Casa d'Extremadura. / M.T. (ANA)

Neix la Casa d'Extremadura

Es tracta de la nova associació extremenya i alhora un local social per degustar productes de la regió

La celebració del Dia d'Extremadura a Andorra. / M. M. (ANA)

El Dia d’Extremadura se celebra per primer cop a Andorra

Durant l’aperitiu i en la posterior ‘migada’ popular, els assistents han pogut gaudir de la millor selecció de vins i embotits amb denominació d’origen

Ana Cerezo / MENJA'T ANDORRA

"Sempre havia somiat que la meva comunitat tingués una petita 'ambaixada' a Andorra"

Ana Cerezo, impulsora de Casa Extremadura, porta aquest territori al cor i ara ha decidit transmetre les seves bondats gastronòmiques a tota la població andorrana

EL SECTOR ES REIVINDICA

Carn a la brasa a la Borda Raubert  / J.R.

Gastronomia andorrana: reclam turístic per explotar

La cuina de país es reivindica com a pota prioritària de l’essència andorrana

Carles Flinch: “Com més soroll fem  tots els cuiners, més visibilitat”

Carles Flinch: “Com més soroll fem tots els cuiners, més visibilitat”

Carles Flinch és un cul de mal seient, home de cuina, defensor de la tradició però també curiós amb les noves tendències

Lydia Escanciano: “La cuina de tota la vida  i les noves tendències  no s’han de combinar”

Lydia Escanciano: “La cuina de tota la vida i les noves tendències no s’han de combinar”

Lydia Escanciano estima els fogons. Però també el tracte diari, cuidar tots els detalls del servei i el menjar de tota la vida andorrà

Christian Zanchetta: “El turista no surt de la zona comercial i es perd  la gastronomia del país”

Christian Zanchetta: “El turista no surt de la zona comercial i es perd la gastronomia del país”

Christian Zanchetta és l’únic xef a Andorra que ha aconseguit captar l’atenció de la Guia Michelin, tot i que en l'actualitat ha emprès una nova aventura empresarial

El director de l'Andorra Park Hotel, Jordi Capella / G.L. (ANA)

Neix 'Menja't Andorra', la revista per difondre el patrimoni gastronòmic del país

La publicació està impulsada per l'Andorra Park Hotel amb la vocació de servir a tot el món gastronòmic del país

Un moment de la inauguració del seminari aquest dilluns a Andorra la Vella. / B.  N.

L'oferta gastronòmica necessita un discurs clar i unificat

El ministre de Turisme, Francesc Camp inaugura el primer seminari andorrà demanant "un sector fort i unit"

LʼEncamp de tapes. / COMÚ D'ENCAMP

LʼEncamp de tapes arriba a la seva cinquena edició

Comptarà amb la col·laboració dʼonze establiments

Exhibició de folklore a Casa Extremadura. / ANA

Casa Extremadura celebra el seu primer aniversari amb degustacions i exhibicions de folklore

Durant el matí, unes 200 persones han gaudit de les activitats

La Cuina de Bomosa. / ARXIU ANA

La Cuina de Bomosa comença una segona fase de tallers saludables i ecològics

Josep Maria Casals impartirà 'Aprèn els secrets de la cuina per a celíacs'

Un dels tallers del cicle 'Cuina sense pares'. / COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

El cicle 'Cuina sense pares' arrenca amb un taller de pizzes

La proposta, de la qual han gaudit uns 150 joves des que va començar, inclou també cursos sobre salses, tapes i pastisseria

Mil i una mones de Pasqua per fer a casa Video

Mil i una mones de Pasqua per fer a casa

El pastisser David Gil, el cuiner Miquel Antoja i la dietista Mareva Gillioz cuinen tres preparacions dolces per menjar per Setmana Santa aptes per a tots els gustos

Beure vi, una experiència per als cinc sentits

Beure vi, una experiència per als cinc sentits

La neurociència investiga les connexions que es produeixen entre el nostre cervell i una copa de vi

El secretari d'Estat de Salut, Joan Antoni León, i el cap de l'àrea de Seguretat Alimentària i Entorn, Josep Casals, durant la presentació de la guia. / M. F. (ANA)

Guia per informar sobre els al·lèrgens dels aliments

El ministeri de Salut edita un document que incideix en l'aplicació de les obligacions que es deriven del reglament relatiu a la informació alimentària que serà d'obligat compliment al gener del 2019

El xef local, Andrés Riestra, fent una de les seves creacions. / M. M. (ANA)

Creacions amb el formatge com a element central

El centre comercial d'Escaldes-Engordany ha tornat a acollir el Cheese Day

Les jornades gastronòmiques es van tancar el passat cap de setmana. / COMÚ DE LA MASSANA

Lo Mandongo tanca amb una bona acollida per part dels turistes

Els restaurants decideixen mantenir el menú Calçots fins a finals de març

10 Coses que has de saber per desxifrar  les etiquetes alimentàries

10 coses que has de saber per desxifrar les etiquetes alimentàries

Us expliquem com interpretar la quantitat de sucre, els greixos, els aliments integrals o els additius

Un dels plats de Bio Bio. / BIO BIO

La cuina de l’hospital amplia la seva oferta per a la temporada d’hivern

Com a novetat, s'incorporen plats elaborats amb carn del país

La verdura i la fruita ecològiques arriben a moltes més botigues i grans superfícies que abans.

Què menjarem aquest 2018?

La gastronomia ha assumit valors ètics, com la sostenibilitat, l’ecologia i l’aposta pel producte de proximitat. Us expliquem les tendències que es mantenen i les que aniran a l’alça enguany

La directora i el president de la Unió Hotelera, Sara-Janeh Jiménez i Manel Ara, i el xef Carles Flinch./ B. N.

L'Andorra a Taula ven més de 7.000 menús

La Unió Hotelera fa balanç de l'onzena edició que ha deixat un impacte econòmic de més de 270.000 euros

RESTAURACIÓ A PISTES

Un dels plats de la proposta gastronòmica. / VALLNORD / BIO BIO

Menjars saludables per a tots els col·lectius

Bio Bio amplia l’oferta alimentària de Vallnord

Un moment de la inauguració. / Grandvalira

Alta gastronomia i xampany francès a 2.100 metres d’altitud

Grandvalira inaugura la terrassa Veuve Clicquot, dins de l'Snow Club Gourmet, l’experiència Premium gastronòmica del domini

Les autoritats acompanyen al pastisser, Christian Escribà, en una foto de família. / M. M. (ANA)

Postres d'Escribà i reproduccions d'obres del museu Thyssen, a les pistes de Grandvalira

Fins a set obres d'art inspiraran escultures esculpides en gel que es podran visitar a l'hotel iglú

Una terrassa a Grandvalira amb xampany Veuve Clicquot

L'esquí és l'excusa

Les estacions eleven la qualitat dels seus restaurants amb propostes sorprenents i altament elaborades

Tot l’equip de cuina del sopar a Grandvalira / Eugenio Cabaleiro

Conclau de xefs andorrans a Grandvalira

Set cuiners del país demostren en un sopar com la gastronomia és un reflex de la identitat d’Andorra

Presentació del projecte de col·laboració de Grandvalira amb la Fundació Alícia

La Fundació Alícia millorarà la gastronomia de Grandvalira

La Fundació Alícia i Grandvalira han posat en marxa un projecte de col·laboració per augmentar la qualitat de la gastronomia que ofereixen els restaurants de l'estació

/ C.B. (ANA)

Diversos xefs del país ensenyen eines bàsiques de cuina a adolescents

Els tallers gratuïts tenen l’objectiu de promoure els bons hàbits i dotar d’autonomia als joves

Un trinxat preparat a la cuina de Bomosa. / M. M. (ANA)

Bio Bio aconsegueix exportar plats preparats ecològics a Catalunya

Més de 10 quilos de trinxat han traspassat la frontera

Els napolitans van celebrar dijous el reconeixement de la Unesco.

Elogi de la pizza napolitana

La Unesco declara l’art dels ‘pizzaioli’ Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

Repartiment d'escudella de Sant Antoni. / ARXIU ANA

L'escudella s'endú el prestigi i la patata cau

La majoria dels enquestats pel CRES afirmen que anirien a comprar a un mercat de productes frescos

Els tres xefs preparant el sopar del 10è aniversari de l'Sport Hermitage / M.T.

Vuit xefs i deu estrelles

Sport Hotel Hermitage & Spa celebra un sopar d'alt nivell per tancar els actes de celebració del seu 10è aniversari

El xef de l'Àbac, Jordi Cruz

Pluja d'estrelles Michelin per a Barcelona

L’Àbac de Jordi Cruz aconsegueix la màxima distinció, les tres estrelles, mentre que el Disfrutar i el Dos Cielos aconsegueixen la segona

Foto de família de tots els restauradors que han participat a la 26a Mostra Gastronòmica d'Andorra. / L. M. (ANA)

La 26a Mostra Gastronòmica d'Andorra aplega prop de 400 persones

Els assistents han pogut degustar una quarantena de plats de 22 restauradors, amb la novetat d'un establiment turc entre les propostes

Un moment de la xerrada-taller 'Cuina saludable pel teu menú de Nadal'. / L. M. (ANA)

Menjar plats elaborats, saludables i a bon preu per Nadal és possible

La xerrada-taller que s'ha fet a la biblioteca comunal d'Encamp ha aplegat una vuitantena de persones, que han recollit diverses propostes per cuinar aquestes festes

El jurat del concurs fent el tast dels plats. / L. M. (ANA)

La 25a Festa Culinària d'Encamp aplega un centenar de persones

El tradicional concurs, que tenia el bacallà com a element principal per cuinar els plats, ha comptat amb una trentena de participants

La parada de BioBo a la Fira d'Andorra la Vella. / L. M. (ANA)

La influència de l'agricultura ecològica dels països nòrdics arriba a Andorra

La marca BioBo acaba d'ampliar la seva oferta amb una línia de productes ecològics congelats i també de postres

La febre de l’alvocat

La febre de l’alvocat

Aquesta fruita d’estiu procedent de Centreamèrica s’ha introduït a la nostra dieta amb força tant pels seus beneficis nutricionals com per la seva versatilitat a la cuina

Delícies del Pktus / Pktus

Pktus: toc creatiu a la cuina de proximitat

Un local acollidor, productes de qualitat i un xef carregat d’idees és el que us trobareu al Pktus de la Seu d’Urgell

Sucs 'detox' d'estiu

Sucs 'detox' d'estiu

La combinació de fruites i verdures aporta energia i regula el trànsit intestinal

El nou restaurant Burger King inaugurat aquest dimecres. / ILLA CARLEMANY

Illa Carlemany presenta novetats en restauració, renovació de botigues i ofertes de preus

Burger King inaugura establiment amb capacitat per a 135 persones

El típic 'ceviche' peruà

Sabors de quatre continents en un únic país

El ‘ceviche’ és el plat insígnia de la cuina peruana, en auge pel seu gust però també per les seves propietats nutritives

Un moment de la xerrada de Marta Pons a L'espai. / C.G. (ANA)

Per si sols, els superaliments no fan miracles

La dietista Marta Pons exposa que més enllà de consumir uns aliments concrets cal tenir una "superalimentació" i uns hàbits de vida saludables

Ets bio?

Ets bio?

Es pot parlar d’una alimentació bio quan més de la meitat dels aliments que es consumeixen són ecològics

Marc Gil, nutricionista de Bio Bio, presenta el Tri-Plat / C.G. (ANA)

Un menú de Harvard i Cambridge per a l'hospital

Bio Bio posa en marxa un plat saludable per convertir la cafeteria de Meritxell en lloc de referència per als que dinen fora de casa entre setmana

El Trenat de Formatge, el nou pa identitari de l'Alt Urgell / Ajuntament de la Seu d'Urgell

L'Alt Urgell ja té el seu pa de formatge

El nou producte identitari, elaborat amb farina d'alta qualitat i amb les DOP de formatge Urgèlia i mantega Cadí, es pot adquirir a tretze forns de la Seu i comarca

La dietista Imma Mañà durant la xerrada  L'espai / M.F. (ANA)

Aliments per combatre inflamacions

La dietista Imma Mañà explica que cal un equilibri entre Omega 6 i Omega 3 i defensa les propietats de la cúrcuma

El director general de Nostrum, Quirze Salomó / M.T.

ENTREVISTA AL PRESIDENT DE NOSTRUM

Quirze Salomó: "Tot i la intoxicació informativa, menjar sa és simple"

El president de Nostrum defensa que seguir una dieta sana no implica deixar d'ingerir certs aliments, i assegura que "hi ha moments que un bon dònut és un bon recurs". Sobre Andorra, considera que el país està "en una cruïlla social i econòmica important"

La botiga Nostrum al carrer Bonaventura Riberaygua

Nova botiga-restaurant de menjar casolà a Andorra la Vella

El pròxim 10 de maig Nostrum obrirà la seva segona botiga al país, al carrer Doctor Vilanova

ROVELLÓ

Bolets, un mos deliciós

Us descobrim les espècies més comunes, les millors maneres de cuinar-los, i quins hem d’evitar

1 Comentaris

Ens hem obsessionat  a  menjar sa?

Ens hem obsessionat a menjar sa?

Cada cop hi ha més gent que menja menys carn i fa més exercici, però la ‘mens sana in corpore sano’ no s’aconsegueix amb fanatismes

La borda Sabaté / MENJA'T ANDORRA

Borda Sabaté: de la pastura a la vinya

A Andorra també tenim terrasses amb vinya. Com al Priorat o d’altres zones d’orografia complicada, el celler Borda Sabaté treballa 12 petites parcel·les amb molta cura i dedicació per elaborar uns vins amb identitat pròpia

Manel Oliva, el propietari de l'Aigüeta

35 anys i 12.645 menús a l'Aigüeta

El Restaurant l'Aigüeta tanca les seves portes després de 35 anys i mig de funcionament. Parlem amb Manel Oliva, el seu propietari

Carles Flinch, en plena actuació / C.F. Video

Carles Flinch: "Em vaig sentir igual que un nen a Disneyland"

Un filet de bou amb rissoto de bolets, salsa de vi negre amb foie i verduretes de guarnició va ser la proposta del xef per donar a conèixer el potencial andorrà al prestigiós concurs Bocuse d'Or

El nou edifici on s'ubicarà Can Manel, a la part alta d'Escaldes / D.R.

Purito Rodríguez i Flinch s'embarquen plegats en una aventura empresarial

Seran socis del nou Can Manel, ubicat al nucli antic d'Engordany, i que obrirà a finals d'any

ALIMENTACIÓ SALUDABLE

Alternatives al sucre. / C.G.

Guerra al sucre?

Fem un repàs a les alternatives a l'edulcorant 'rei', que perd adeptes davant les propostes menys refinades i més naturals

Cúrcuma en pols, a De Bon Gra / C.G.

La cúrcuma, superaliment o colorant alimentari?

Originària de l'Àsia, ha arribat amb força a occident com a espècia que ajuda a combatre el càncer, malalties hepàtiques i per millorar la memòria

Infusions i tes, el millor per depurar

Com depurar el nostre cos dels excessos nadalencs

Diverses tipologies d'infusions, tes i fins i tot la cúrcuma són alternatives que guanyen protagonisme durant les festes

Begudes vegetals

El 'boom' de les begudes (llets) vegetals: n'hi ha per a tant?

Els darrers anys han proliferat les alternatives per substituir la ingesta de llet animal: amb avena, arròs, ametlla, soja i, fins i tot, coco i xufa. Però, són igual de saludables?

Cereals ecològics / C.G.

Els cereals, indispensables a l’esmorzar...però quins?

Avena, espelta, ordi, muesli o els cornflakes ecològics que tan agraden als nens són opcions recomanables per començar el dia amb la màxima energia

La llentia vermella, digestiva i molt recomanada pels nadons

Els llegums, també a l'estiu i com a millors aliats per perdre pes

La llentia vermella i la caviar són noves modalitats amb cada vegada més adeptes que combinen a la perfecció amb cremes i amanides

BLOGS

Ana Cerezo

Blanc, refrescant, deliciós i saludable

El gaspatxo, un àpat típicament ibèric, s’ha fet un lloc preferent en la dieta mediterrània, especialment a l’estiu

Josep Lluís Trabal

Què hi ha darrere del millor restaurant del món?

Us explico com funciona aquest sarau i llanço una pregunta al sector gastronòmic d’Andorra

Mireia German

La cuina ‘healthy’ està de moda

S’ha de menjar de tot. De tot, però amb la seva justa mesura

Gracia Linde

Galetes amb encenalls de xocolata

Toca cuinar amb un dels ingredients estrella de la cuina, la xocolata. Us proposo unes galetes '100% USA' que són per flipar!

Carles Flinch

Per Nadal, cada cuina és un corral!

Ja les tenim aquí, les festes de Nadal, fa dos dies recollíem el pessebre, l’arbre, el tió i els torrons… i vet aquí que ja hi tornem a ser!

Gerard Arimon

'Food bloguers': entre l'afició i l'obsessió

Els darrers anys s'han multiplicat per tot arreu, més ràpid que els 'gremlins' en un dia de pluja, els aficionats a la gastronomia que pengen fotos i opinions en blogs, perfils de Facebook o Instagram

2 Comentaris

REVISTES