Societat 19/11/2018

Els propietaris participaran en el finançament de les obres a les avingudes Joan Martí i François Mitterrand, que començaran al gener

Els treballs arrencaran a tocar de la plaça dels Arínsols i es farà una remodelació molt centrada en els vianants

Ana
2 min
L'arquitecte Miquel Mercé; el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, i el conseller d'Obres Públiques i Urbanisme, Jordi Rich, presentant el projecte de remodelació de les avingudes. / M. F. (ANA)

EncampLa remodelació de les avingudes Joan Martí i François Mitterrand d’Encamp començarà el mes de gener, segons les previsions del comú d’Encamp. De fet, aquesta setmana ha de sortir publicat al BOPA el concurs i s’espera que l’obertura dels plecs es faci el 19 de desembre, tal com ha explicat el conseller d’Obres Públiques i Urbanisme del comú d'Encamp, Jordi Rich. Les obres s’han d’allargar entre nou o deu mesos i el cost previst es calcula entre els quatre o cinc milions, segons ha concretat el cònsol major, Jordi Torres, que ha destacat que els propietaris hauran de participar en el finançament d’aquests treballs seguint la fórmula de les contribucions especials.

Així, els càlculs del comú són que el 80% o el 85% de l’obra vagi a càrrec de la corporació i que la resta es financiï amb les aportacions dels propietaris, tot i que el percentatge exacte encara no s'ha concretat, segons Torres. Així, en una reunió que es va fer la setmana passada per presentar-los el projecte de remodelació, el comú va informar els propietaris que hauran de pagar la part d’embelliment que es faci al davant del seu bé immoble, arran de la fórmula que permet al comú cobrar per les millores que es realitzin davant les seves propietats, tenint en compte el valor afegit que els pot suposar. El comú assumirà els costos de la galeria de serveis, del mobiliari urbà i de l’embelliment en aquells trams en què no hi hagi propietats privades.

Un aspecte de la plaça del Consell. / COMÚ D'ENCAMP

Les obres començaran a la part de l’avinguda que toca a la plaça dels Arínsols i acabaran a la rotonda de l'antic telecabina, i es faran en diferents fases. Tal com ha explicat l’arquitecte guanyador del concurs per millorar les avingudes, Miquel Mercé, el que busca la proposta que van presentar és “tornar l’espai públic a la gent”. Per aquest motiu es faran les voreres més amples i els carrils de circulació es faran molt més estrets i a més es dissenyarà una traçat que motivarà que els vehicles hagin de circular a poca velocitat. S’instal·larà mobiliari urbà i a més es plantarà vegetació autòctona. A la plaça del Consell es pretén crear un gran espai públic i per aquest motiu, tal com ha explicat Mercé, el mobiliari urbà convidarà la gent a asseure’s i a passar una estona. El paviment que s’utilitzarà a l’avinguda serà de granit d’un color gris i a més, i per recordar el traçat inicial de la carretera general, un altre granit de color vermellós marcarà quin era aquest recorregut. I és que el redactor del projecte ha tingut molt en compte la part històrica i com era Encamp quan es va concebre la carretera general el 1906. De fet, també es vol instal·lar uns plafons que expliquin aquesta història.

stats