Economia 17/06/2024

Lleuger descens de l'IPC fins al 3,8% al maig

El grup de vestit i calçat és dels que més baixa a conseqüència de la disminució dels preus de la roba

ANA
1 min
El grup de vestit i calçat ha estat un dels que ha ajudat a moderar la inflació.

Andorra la VellaLa variació anual de l'Índex de Preus de Consum (IPC) durant el mes de maig s'ha situat en el 3,8%, un 0,1% menys que l'IPC registrat durant el mes d'abril. Així, segons publica aquest dilluns el departament d'Estadística, els principals grups que han fet disminuir la inflació han estat el de béns i serveis diversos (1,6%) a causa del fet que el preu de les assegurances de transport s'han mantingut estables aquest mes davant la pujada que hi va haver al maig de l'any passat, i el grup de vestit i calçat (2,3%) a conseqüència de la disminució dels preus de la roba.

D'altra banda, els grups que han fet augmentar la inflació han estat el d'aliments i begudes no alcohòliques (3,4%) per l'increment dels preus dels llegums i les verdures, i el grup de transport (3,9%) tenint en compte que la disminució dels preus dels carburants durant el mes de maig ha sigut menys intensa que la del mateix mes de l'any passat.

Pel que fa a la inflació subjacent -la variació de l'IPC sense tenir en consideració els productes energètics i els productes frescos- durant el mes de maig la variació anual s'ha situat en el 3,9%, una dècima per sobre de l'IPC registrat. Quant a la resta dels grups especials, cal destacar l'augment de la variació anual de l'índex de preus dels productes petroliers, que passa del 2,9% a l'abril al 5,7% al maig.

En relació amb els països de l'entorn, l'IPC d'Espanya al maig s'ha fixat en el 3,6%, tres dècimes per sobre de la variació registrada a l'abril. Per la seva banda, França ha tancat el maig amb un IPC del 2,3%, una dècima per sobre de la variació registrada el mes anterior.

stats