Misc02/11/2016

André Gomes resol l’equació, no el problema

El portuguès, de més a menys a l’Etihad, supleix l’absent Iniesta a la medul·lar

Albert Llimós

BarcelonaLuis Enrique va resoldre la incògnita de l’equació. Primer gran partit sense Andrés Iniesta, i l’escollit va ser André Gomes. En una nit de revàlida, el portuguès va anar de més a menys, com gairebé tot el grup. En els primers quaranta minuts va oferir la seva millor cara des que ha arribat a Barcelona, i es va fondre durant la segona meitat fins a navegar sense rumb per l’Etihad Stadium. Durant la fase de bons minuts, André Gomes va demostrar que és un jugador que pot fer d’Iniesta, però també convertir-se en el quart davanter. En els mapes de calor del primer temps, es veia com va trepitjar tant l’àrea rival com Luis Suárez i Messi. Fins al punt que va tenir l’empat a la segona meitat, però el seu xut des de la frontal, assistit per Suárez, va topar amb el travesser.

Tot i ser futbolistes amb una carta de presentació diferent, les estadístiques acosten més de l’esperat Iniesta i Gomes. D’entre els quatre candidats a suplir el manxec, André Gomes és el jugador que més intervencions té per partit. Més, fins i tot, que el mateix Iniesta aquesta temporada. Si Luis Enrique buscava control, mobilitat i desplegament, l’ex del València responia a la perfecció al que se li demanava: fins ahir 67 intervencions per partit, una més que Iniesta i lluny de les 54 de Denis, 52 d’Arda i 44 de Rafinha.

Cargando
No hay anuncios

Mentre el Barça va tenir el domini posicional, el portuguès va perdre la timidesa que encara té el seu futbol. En les seves 10 primeres aparicions va jugar al primer o segon toc, donant velocitat a la pilota per superar l’agressiva pressió rival. A més, al primer temps va ser el jugador que més pilotes va recuperar, més que tota la defensa junta, més que Rakitic i Busquets plegats.

L’aposta pel portuguès va ser ferma, fins al punt que Luis Enrique va substituir abans Rakitic, el primer canvi del Barça, donant entrada a Arda Turan per intentar canviar la dinàmica de la segona meitat, amb clar domini citizen. Amb el 3 a 1 al marcador, Rafinha va entrar per André Gomes, fos per l’esforç.