Barça
Misc13/06/2020

Les 3 claus del Mallorca-Barça

Un gol al minut 1 desiguala un partit que el Barça resol amb facilitat i sense despentinar-se

Natalia Arroyo

BarcelonaEn el retorn del futbol després de l'aturada pel coronavirus, victòria molt còmoda del Barça al Visit Mallorca Estadi, per 0-4 gràcies als gols d'Arturo Vidal, Braithwaite, Jordi Alba i Leo Messi.

Espais per encarar a porteria

La fotografia inicial era clara: les intencions defensives del Mallorca eren lleugerament contemplatives, amb un 4-4-2 pendent de bloquejar l'accés a Busquets i amb la missió de densificar l'espai entre la línia defensiva i la dels migcampistes.

Cargando
No hay anuncios

Però en la primera acció, un desmarcatge de Braithwaite va esquerdar el pla i va complicar l'escenari. El Barça va forçar aquesta fisura balear que li oferia atacs per atacar, reiniciant les possessions amb els centrals per convidar el Mallorca a exposar-se. Va encarrilar el matx.

Cargando

Fer saltar un pivot i obrir un forat

L'espai a l'esquena de la defensa del Mallorca era un punt d'oxigen per a l'atac del Barça, tot i que tampoc s'hi van abocar els blaugranes a les ruptures. L'equip, amb Messi disciplinadament obert a la banda dreta al principi, trobava un context molt còmode per dins, on els locals es mostraven tous, massa passius. De Jong i Arturo Vidal s'oferien per rebre al peu i feien saltar Pedraza i Salva Sevilla, que deixaven un forat a l'espai central que era una oportunitat per a altres atacants. El primer quart d'hora de joc blaugrana va ser dinàmic, va ser encertat i va ser molt plàcid.

Cargando

Xip defensiu però vida a Kubo

Amb el partit encarrilat, es va veure un Barça relaxat i tranquil. Potser massa. Take Kubo va fer-se un lloc en aquest context de permissivitat i dels seus eslàloms i de la seva verticalitat van néixer bones ocasions del Mallorca.

Cargando

Els balears, que al principi s'ofegaven per la pressió post pèrdua dels blaugranes, van començar a superar la teranyina en transició i van rondar l'àrea de Ter Stegen. Però el Barça, sentint-se molt superior, va anar activant-se a ratxes per liquidar el partit amb marge per repartir minuts.