26/04/2015

Enganyats

Diré una cosa que no hauria d’escriure en un mitjà en què col·laboro setmanalment. He constatat que els dies en què, pel que sigui, no puc escoltar les notícies o llegir la premsa, i no m’assabento de què ha passat al món, sóc més feliç que un correpins.

Tinc un amic que es va assabentar que la seva dona portava anys enganyant-lo. Havia tingut múltiples amants. S’han separat. Ell està fet caldo. Vam anar a fer una cervesa i em va dir que hauria preferit seguir sense saber res, enganyat, però feliç d’estar amb la persona a qui més estima del món, tot i les infidelitats.

Cargando
No hay anuncios

De vegades a l’hospital veig un home o dona gran, d’àmbit rural sovint, que va d’un cantó a l’altre, seguint instruccions de metges o infermeres sense preguntar, com un autòmat, sense preocupacions pel diagnòstic. No s’assabenta de la seva malaltia, no cerca informació al Dr. Google, no demana probabilitats ni contingències. No pregunta i no pateix fent càbales sobre la següent analítica.

De vegades, un preferiria no saber. Ser ignorant. Viure al marge del seu entorn, del seu futur, de les mentides o les veritats, del que passa al seu país, de l’actualitat.

Cargando
No hay anuncios

Però no podem. Va contra la nostra natura: curiosa, intel·ligent, controladora i inquieta. Voler saber ens fa créixer, aprendre, evolucionar i, sobretot, aproximar-nos a una felicitat conscient, i no inconscient.

No voler saber és propi de covards. El que passa és que, de vegades, estem cansats de lluitar. I diem: “Prou, no en vull saber res més”.

Cargando
No hay anuncios

És una desconnexió temporal. Més aviat del que pensàvem tornem a estar llegint les notícies per canviar el món, i pendents que ens estimin com mereixem i anant a la consulta mèdica perquè els metges continuïn gestionant la nostra immortalitat.