06/06/2019

Fina Puigdevall i la felicitat dels comensals

HI HA PERSONES que són felices fent felices les altres persones. Se les coneix perquè somriuen, escolten l’interlocutor sense interrompre, retenen els noms, es fixen discretament en els detalls i tenen allò que en Llach va descriure com “el misteri dels senzills”, una força interior que despleguen amb tanta fermesa com delicadesa. Fina Puigdevall pertany a aquesta categoria. Ha rebut el Premi Nacional de gastronomia 2019 i, després de 29 anys triscant pels fogons de Les Cols, a Olot, al costat del seu marit, Manel Puigvert, la xef Puigdevall va pujar a l’escenari i va renovar la seva promesa professional tot dient que el que ella volia era donar felicitat al comensal. A Puigdevall se la respecta perquè és una gran cuinera i se l’estima perquè és una amfitriona càlida, que sap com fer-ho perquè el plat a taula s’assaboreixi millor.