Política14/12/2018

Aportació de 158 milions d'euros per millorar la carretera amb França

Es destinen a la desviació de Tarascó i a la protecció d'allaus a l'Ospitalet

B. N.

Andorra la VellaLa millora de la xarxa viària entre França i Andorra té un pressupost de 157,9 milions d'euros, dels quals 136 s'inverteixen en la desviació de Tarascó. Els 21 milions restants es destinen a la protecció d'allaus, dels quals Andorra n'aporta 10,5 per reforçar la seguretat amb la construcció d'una galeria per prevenir allaus a la zona de l'Hospitalet al corredor H2, el desviament de la carretera a l'alçada de Tarascó, a més d'àrees de cadenatge, altres xarxes i rastells para-allaus i barrera de vent.

El cap de Govern, Toni Martí, i el prefecte de la regió d'Occitània, Etienne Guyot, han copresidit la tercera reunió del comitè estratègic de l'acord francoandorrà relatiu a la millora de la viabilitat de les carreteres nacionals franceses 20, 320 i 22 entre Tarascó i la frontera francoandorrana. S'ha fet balanç del projecte Sapyra, associat a Poctefa, amb actuacions al corredor d'allaus de l'Ospitalet, l'anomenat H4. Aquests treballs, amb un cost de quatre milions d'euros, han estat cofinançats per Andorra amb un milió.

Cargando
No hay anuncios

Martí i Guyot han coincidit en afirmar la dificultat i la complexitat dels treballs al corredor H2 que començaran l'any vinent i que es prolongaran fins el 2023. Els dos mandataris han reiterat la voluntat dels dos territoris de reforçar la cooperació i la col·laboració transfronterera en projectes comuns en l'àmbit, a banda de la comunicació viària, de l'educació, la transició econòmica i ecològica, i l'agricultura i s'exploraran vies per establir sinergies en l'àmbit del turisme. Martí ha explicat que es promouran els productes agrícoles de l'Arieja a Andorra i a l'inversa.

La delegació francesa s'ha reunit també amb la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sosteniblitat, Sílvia Calvó, amb la qual ha compartit dinàmiques de treball en matèria mediambiental i de transició energètica, coincidint amb l'alineació en l'impuls de la transformació de les polítiques energètiques que tenen Andorra i França.