Política15/06/2018

Cap a un model més tecnològic i eficient de l'administració

El Govern impulsa una renovació documental interna amb un cost global pròxim als 220.000 euros

Ana

Andorra la VellaQue el ciutadà pugui saber al moment com estan les seves sol·licituds i demandes formalitzades a l'administració general de forma més ràpida i àgil que fins ara, a través de les noves tecnologies. Aquest és un dels objectius que persegueix el nou Model de Gestió de l'Expedient i Document Electrònic (MGEDE) que aquest divendres al matí han presentat conjuntament la ministra de la Funció Pública i Reforma de l'Administració, Eva Descarrega, i la cap d'àrea d'Arxius i Documents, Susanna Vela.

Aquest nou sistema, que té un cost global proper als 220.000 euros comptant el nou programari de gestió documental i formacions, també impulsarà una reforma de l'administració a nivell intern per simplificar els professos i millorar el funcionament. “Tenir la documentació molt més controlada permet una gestió interna més senzilla i disciplinen els processos”, ha defensat Vela. Garantir una gestió eficient dels documents i expedients electrònics durant tot el seu cicle de vida, des de la seva generació, captura o incorporació al sistema de gestió documental fins a la seva disposició final, fins a la seva eliminació o conservació permanent.

Cargando
No hay anuncios

Malgrat que aquest procés de reforma és dens i lent, Vela s'ha aventurat a avançar que els primers resultats es podrien veure d'aquí a dos anys, però també ha recordat que altres països, com Estònia, va començar la reforma al 1991 i no la va finalitzar fins al 2005. Per tal de materialitzar el canvi i fer-ne un seguiment exhaustiu es crearan dues comissions, la directiva de gestió documental i la de treball. “La reforma cerca també la sostenibilitat i reduir paper, aprofitar els recursos, un millor accés a la informació i que les noves tecnologies permetin fer un salt qualitatiu”, ha destacat Descarrega.