Política 14/06/2024

Complicacions informàtiques per lliurar la informació dels pisos buits d'Andorra la Vella

La cònsol menor d'Andorra la Vella, Olalla Losada, afirma que són "un comú que sempre hem dit que estem oberts a parlar, a col·laborar amb el Govern, amb totes les entitats"

ANA
2 min
Els cònsols d'Andorra la Vella, Sergi González i Olalla Losada

Andorra la VellaLa cònsol menor d’Andorra la Vella, Olalla Losada, ha manifestat, davant les paraules del cap de Govern Xavier Espot, retraient que entre els comuns que no havien facilitat dades sobre els pisos buits hi ha el d’Andorra la Vella, que “no hi ha cap problema” per lliure-les i que si encara no s’ha fet és perquè estan treballant “amb els dos programes” informàtics del comú i s’està “ajuntant” la informació d’aquests dos programes per “tal de donar dades verídiques i que no hi hagi errors”. Losada ha manifestat que aquesta circumstància ja ha estat comentada en les reunions que han mantingut amb la ministra d’Habitatge, Conxita Marsol, que a més per la seva condició d’excònsol major és coneixedora d’aquesta situació.

Per tant, Losada ha manifestat que tan bon punt comptin amb aquesta informació no tindran cap problema per lliurar-la, ja que “som un comú que sempre hem dit que estem oberts a parlar, a col·laborar amb el Govern, amb totes les entitats” i ha remarcat que el que no faran serà lliurar unes dades “sabent que no estan correctes perquè llavors no serviran per al que el Govern necessita”. En aquest sentit, ha reiterat que “no hi ha cap problema” per lliurar aquesta informació i ha afegit que ja entenen que de vegades “es fa política” i es diuen coses “que potser no cal”, ja que hi ha predisposició a col·laborar.

La mateixa predisposició han mostrat en un possible “diàleg” per a afrontar el debat sobre les transferències que també va plantejar el cap de Govern. En aquest sentit, la cònsol menor de la capital ha remarcat que caldria veure quina és la proposta i qüestionada sobre fins a on podrien cedir els comuns ha remarcat que “ningú en cap negociació sigui la que sigui vol perdre les seves competències” i ha defensat que ells volen “continuar tenint tot el que tenim perquè al final si es va considerar que totes aquestes coses ja hi havien de ser és per un motiu”.

I pel que fa als estudis de càrrega, també ha mostrat la predisposició a lliurar-los quan estigui finalitzat i ha remarcat que en la reunió de cònsols de dimarts es va palesar que “cap dels altres comuns” ha lliurat aquest document al Govern. “Crec que tots els comuns estem en la mateixa situació” ha remarcat, afegint que s’han rebut unes primeres propostes que s’han “d’acabar d’analitzar” i que calen encara les versions definitives. En aquest sentit, ha remarcat que quan les tinguin “òbviament” les lliuraran a l’executiu.

stats