Política08/04/2019

Encamp continua sent taronja

D'Acord es queda a 61 vots de la llista guanyadora

Ara Andorra

EncampEncamp ha fet patir de valent els candidats, militants i simpatitzants. El frec a frec entre UP+Demòcrates i d'Acord ha acabat al final a favor dels candidats de Xavier Esport (Jordi Torres i Maria Martisella) que s'han imposat per una ajustada diferència de només 61 vots. Al llarg de tota la nit els resultats han anat variant cap a una banda i l'altra i, com ha passat en alguna altra parròquia, la divisió liberal i de l'esquerra ha facilitat la victòria demòcrata a la parròquia encampadana, que presentava un tàndem fort amb el ministre d'Ordenament, Jordi Torres, i la consellera en alça Maria Martisella.

Encamp és també clau per facilitar la governabilitat, doncs sense els seus dos consellers Espot no tindria cap garantia per ser el futur cap de Govern. Tot i això, Units per al Progrés-DA ha aconseguit millors resultats que fa quatre anys, Progressistes-SDP ha reculat i terceravia s'ha estrenat a Encamp amb uns resultats molt pobres. La suma de d'Acord ha estat a punt també de donar la campanada però finalment la parròquia continua sent taronja.

Cargando
No hay anuncios

El candidat de Demòcrates s'ha mostrat satisfet d'haver obtingut la victòria a la parròquia tot i els vots ajustats al llarg del recompte amb la candidatura de d'Acord. Torres ha manifestat que "si féssim un càlcul matemàtic de les últimes eleccions", el tàndem PS+L'A "sortien per davant nostre, però nosaltres entenem que hem pogut explicar bé el nostre projecte". És per aquest motiu que, a diferència d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, "a Encamp hem tingut la sort de poder emportar-nos" un major nombre de vots.

El candidat de d'Acord, David Ríos, ha volgut felicitar a la força guanyadora "perquè és així com ha de ser" i, a la vegada, ha lamentat que "per 60 vots ens haguem quedat una altra vegada fora de la representació del Consell". El candidat creu que els resultats de la llista son "un gran exemple de que el sistema electoral no és representatiu" i des dels partits continuaran treballant per canviar-lo. "Es vots demostren que és un projecte sòlid i que es pot tirar endevant", ha afirmat, i creu que "potser ens ha faltat una mica de pedagogia".

Cargando
No hay anuncios

"Evidentment érem una força nova a Encamp", ha reconegut la candidata de terceravia, Olga Martínez, que ja tenien una idea dels resultats que podrien tenir. Agraint a totes les persones que han votat a la seva llista, ha afirmat que "terceravia és un projecte a llarg termini i continuarem treballant amb força".

En la mateixa línia ha parlat el candidat de Progressistes SDP, Aaron Comella, amb paraules d'agraïment per a "la gent que ha dipositat la seva confiança en nosaltres". "Estàvem engrescats en què la nostra proposta trenqués amb el bipartidisme", ha explicat Comella i, fent autocrítica, reconeix que un dels punts febles de la candidatura ha estat "no transmetre el missatge com deuríem" i el fet que els votants hagin optat "pel vot útil de d'Acord". SDP continuarà treballant després de les eleccions "amb campanyes d'afiliació per engrandir el partit polític".