Política08/04/2019

El frec a frec a Andorra la Vella es decanta a favor de Miró i Ferrer

Per només dotze vots d'Acord s'ha fet amb la victòria a la capital

ARA Andorra

Andorra la VellaFrec a frec a Andorra la Vella que finalment ha acabat amb la victòria de d'Acord amb només dotze vots de diferència respecte de Demòcrates. El recompte ha estat molt ajustat i a mesura que anava avançant ja es veia que el resultat es resoldria a favor d'una o d'altra força per molts pocs vots. Finalment la candidatura encapçalada per Joaquim Miró i Sílvia Ferrer s'ha imposat amb un total de 1.702 vots front els 1.690 de Demòcrates + Independents. La tercera força més votada ha estat Progressistes-SDP amb 681. I molt per darrere ha quedat terceravia + Unió Laurediana + Independents, amb 490 vots.

La participació ha estat molt elevada a la parròquia, ja que s'ha situat en el 62,9% (han votat 5.093 persones) la qual cosa significa un increment percentual del 3,96%. Amb la victòria de d'Acord, Demòcrates perd una parròquia que havia aconseguit en els passats comicis gràcies a la coalició amb Cd'I i que va donar la victòria a Jordi Cinca i Rosa Ferrer.

Cargando
No hay anuncios

Després que es fessin públics els resultats Miró ha destacat "l'alegria i satisfacció per la victòria" i ha manifestat que el missatge que han volgut transmetre "ha passat". També ha dit que sabien que les coses estarien "molt renyides" i que les eleccions es guanyarien a les parroquials. Ha felicitat Xavier Espot per la victòria, tot remarcant que no hi ha una majoria al Consell General, la qual cosa obligarà a pactar. També ha tingut paraules per a Enric Tarrado ja que ha dit que es posa en la seva "pell" i perdre per dotze vots li sabia "greu". En aquest sentit, ha destacat la injustícia d'un sistema electoral que dona els dos consellers a qui guanyi ni que sigui per un vot.

Des de les files demòcrates Enric Tarrado ha manifestat el fet que els resultats havien estat molt justs, una xifra molt petita tenint en compte els més de 8.000 electors d'Andorra la Vella. "És el que té la política que sempre hi ha d'haver un guanyador", ha dit, alhora que ha felicitat Miró. El fet que el resultat hagi estat tan just significa que que "no hi ha una tendència predeterminada" i ha destacat que qui governi ho haurà de tenir en compte. Ha afegit que no es pot dir que sigui injust haver perdut per dotze vots i que "les coses són com són".

Cargando
No hay anuncios

Àngel Dalmau, de Progressistes-SDP, ha destacat que esperava obtenir uns resultats millors i que no preveia que hi hagués "tanta diferència amb els que han guanyat". S'ha mostrat dolgut també pels resultats obtinguts en la nacional ja que ha remarcat que sembla que "passi el que passi" la gent no canvia el seu vot i que "sempre queda igual" el panorama postelectoral.

A l'últim, Emi Matarrodona, de terceravia, ha remarcat que valorava molt bé els resultats ja que "sortíem de res pràcticament" i el fet d'haver aconseguit 490 vots ja és important per a ells. S'ha mostrat molt satisfeta amb la feina feta.