Govern adjudica un estudi de capacitat de càrrega turística

L'empresa BMS Consultoria Estratègica és la guanyadora del concurs

Quants turistes pot acollir Andorra?
ARA Andorra
05/06/2024
2 min

Andorra la VellaConjugar l’activitat turística, que indubtablement és un dels pilars socioeconòmics d’Andorra, amb el principi de sostenibilitat. Amb aquesta voluntat, el Govern ha adjudicat avui, a proposta del ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, el concurs per contractar els serveis d’una empresa que elabori un estudi relatiu a la capacitat de càrrega turística del país i a les mesures necessàries per garantir la sostenibilitat i la qualitat del sector.

L’adjudicació ha recaigut sobre l’empresa BMS Consultoria Estratègica per un import de 72.000,50 euros amb el 15 de desembre d’enguany com a termini d’execució. L’estudi en qüestió ha d’incorporar l’avaluació de les repercussions actuals i futures, econòmiques i socials, de l’activitat turística, tenint en compte les necessitats de la població resident, dels operadors turístics i dels visitants, així com consideracions mediambientals. L’empresa seleccionada treballarà sota la coordinació i la supervisió del Ministeri de Turisme i Comerç.

Sobre la base d’aquest estudi es podrà determinar si el parc d’allotjaments turístics actual està correctament dimensionat i quina capacitat de creixement té globalment i per parròquia/població/grup/categoria. D’aquesta manera, l’anàlisi haurà de considerar la sostenibilitat econòmica del sector dels allotjaments turístics, la repercussió actual i futura sobre la població, els operadors turístics, els visitants i el rol de les segones residències.

Per tant, aquest treball s’haurà d’elaborar tenint en compte l’impacte sobre aspectes mediambientals, en els recursos hídrics i energètics, en la gestió de residus o en la contaminació acústica. També cal tenir present els efectes sobre la mobilitat, la capacitat hospitalària i les necessitats de personal per al sector turístic.

Tot i que l’estudi que s’iniciarà haurà d’estar centrat en la capacitat de carrega turística –i encara més concretament en l’oferta d’allotjaments turístics– a l’hora de la seva elaboració s’hauran de tenir presents els resultats dels estudis de càrrega màxima que estan duent a terme els comuns.

stats