Política19/03/2021

La majoria vol penes de fins a dos anys per violència de gènere

Proposen que el delicte estigui tipificat al Codi Penal

ARA Andorra

Andorra la VellaEls grups parlamentaris de la majoria (Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos) han presentat un conjunt d’esmenes al projecte de llei per a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no-discriminació entre homes i dones per tal que la violència de gènere sigui considerada delicte al Codi Penal.

Concretament, la coalició proposa afegir una disposició final a la llei per incloure un nou article al Codi Penal, el 114 bis, que castigarà amb penes de presó de fins a dos anys la violència de gènere encara que no s’arribi a causar cap lesió, sense perjudici de les penes que corresponguin pel resultat lesiu si se n’ha causat.

Cargando
No hay anuncios

L’esmentat article considera violència de gènere qualsevol tipus de violència física, psicològica o simbòlica exercida contra qualsevol persona per la sevaorientació sexual, sexe o gènere,de manera que no quedi només limitada a les dones. Tal com posen en relleu els tres grups a través d'un comunicat, "aquest avenç suposa alinear-se de manera definitiva amb la definició de violència contra les dones de les Nacions Unides i un pas endavant per situar la legislació andorrana entre les més modernes en aquest àmbit".

Les esmenes, consensuadesamb la secretaria d’Estat d’Igualtat, també responen, afegeixen, a les demandes de les associacions de dones i feministes del país, així com de col·lectiu LGTBIQ+, que reclamaven que si està reconeguda l’existència de la violència de gènere (recollida a la Llei 13/2019 per la igualtat de tracte i la no-discriminació) havia de ser inclosa al Codi Penal.

Cargando
No hay anuncios