Política
Política02/04/2023

El PS confia en que una alta participació els hi porti un millor resultat

Josep Maria Cabanes espera una "onada blava"

ANA Andorra

Andorra la VellaPel Centre de congressos han passat aquest matí tres dels sis candidats a cap de Govern. El primer a exercir el seu dret de vot ha estat el cap de llista de Concòrdia, Cerni Escalé, que ha valorat que és “important reduir l’abstenció” i que la gent “participi i surti de casa”. En aquest sentit, ha destacat que semblava que la participació era “bona” tot i que cal esperar a veure com evoluciona la jornada, ja que “a primera hora els vots també són bastant elevats”. Per a una formació que pren part per primera vegada en uns comicis com la seva ha destacat que serà important veure quins són els resultats per “tenir un punt de referència del que la gent del país realment pensa sobre el nostre projecte polític”. Ha desitjat que puguin tenir participació parlamentària, ja que d’aquesta manera les seves idees “tindran més calat entre la ciutadania”.

Al mateix temps que Escalé han arribat al Centre de congressos els altres dos candidats que voten a Andorra la Vella, Pere López, de PS SDP+, i Josep Maria Cabanes, de Liberals. Aquest darrer manifestava que han fet una campanya “molt propera al ciutadà” que espera que els porti a aconseguir “una onada blava molt important” i ha destacat que si poden guanyar seria “fantàstic” perquè continuaran “treballant pel país”.

Cargando
No hay anuncios

Al seu torn, López ha valorat l’increment de participació a la Batllia i ha celebrat que es veiés una jornada “molt animada”. Creu que aquesta elevada participació els pot afavorir per obtenir “el canvi” que han defensat durant la campanya. De fet, ha manifestat que “els preocupava” que la gent hagués “substituït” el vot judicial pel presencial, però ha valorat positivament que “les dades demostrin una tendència a l’alça” de la participació i ha recordat que la gent ha de tenir present “el sistema” electoral i que, per tant, si es vol el canvi que ells defensen és important que la participació sigui elevada.